Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Letos prvič superspecial po ulicah mesta
Rally Nova Gorica
Letos prvič superspecial po ulicah mesta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.07.2019 11:31

Osrednji del avtomobilskega spektakla v Novi Gorici, ki bo letos združil slovenski reli z najvišjim mednarodnim statusom in prvič tudi z ekološkim relijem v koledarju FIA, bo atraktivni superspecial po ulicah mesta.

Artur Švarc

Pod generalnim pokroviteljstvom družbe Mahle bo Nova Gorica letos osmič zaporedoma gostila enega najpomembnejših avtomobilskih dogodkov leta v Sloveniji. Reli, ki bo štel za tekmovanja FIA evropski pokal, FIA CEZ Prvenstvo starodobnih vozil, Mitropa Rally Pokal, državno prvenstvo Republike Slovenije, državno prvenstvo Republike Hrvaške, odprto državno prvenstvo Republike Hrvaške, pokalno Prvenstvo AŠ2005, pokalno prvenstvo AŠ2005 za starodobnike, bo letos potekal od 19. do 21. septembra, ena glavnih novosti letošnje dirke pa bo atraktiven superspecial v središču Nove Gorice. Ta bo potekal v petek zvečer, na njem pa bodo nastopili tako tekmovalci klasičnega kot tudi eco relija. Skupna dolžina 8. MAHLE relija Nova Gorica bo dobrih 437 kilometrov, od tega bo 13 hitrostnih preizkušenj (sedem različnih) v skupni dolžini 152 kilometrov. Celotna trasa bo izpeljana na asfaltni podlagi.

Avto-moto društvo Gorica bo tudi letos v enem dogodku pripravilo dve ločeni tekmovanji. Tretja izvedba Mahle Eco relija, ki bo letos potekal 19. in 20. septembra, bo tokrat del uradnega tekmovanja FIA E-Rally Regularity Cup and Energy Consumption Cup in bo spet namenjena točnostnim vožnjam in merjenjem porabe električnih avtomobilov. Ta prireditev je bila lani nadvse uspešna in si je tudi prislužila zeleno luč za vstop v uradni koledar FIA, kar pomeni najvišji rang tekmovanja z avtomobili na pogon z alternativnimi gorivi. Mahle Eco reli bo dolg 424,45 km in bo vseboval dvanajst točnostnih preizkušenj.

Programa obeh prireditev, torej klasičnega in ekološkega relija, se bosta spet prepletala.

V središče mesta se bo preselila večina dogajanja tekmovanja. Z že uveljavljenima ceremonialnim startom in ciljem v središču Nove Gorice, bo letos na Bevkovem trgu v četrtek zvečer potekala predstavitev tekmovalcev, v petek zvečer, pa bo po koncu superspeciala sledila zabava z glasbeno skupino Pop Design. Na znani lokaciji pred trgovskim središčem Mercator center v Kromberku bo tako ostala le še servisna cona relija.

»Želimo si močne mednarodne zasedbe z veliko dirkalniki atraktivnega razreda R5, kjer lahko med favorite štejemo tudi slovenske voznike. Tudi letos nas čaka velik organizacijski zalogaj. Veseli smo lanskih odličnih ocen opazovalcev FIA za Eco reli, ki je danes odraz trendov v avtomobilski industriji, zato je bila vključitev našega tekmovanja v koledar FIA za nas zelo pomembna,« pred letošnjo dirko pravi Renato Hvala, ki je že vsa leta skupaj s svojimi nepogrešljivimi sodelavci iz vrst AMD Gorica gonilna sila tekmovanja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija