Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Petit že na treningu postavil nov rekord proge
GHD Lučine - sobota
Petit že na treningu postavil nov rekord proge
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.08.2019 10:47

Poljanska dolina je znova središče dirkaškega sveta. Pred nedeljskim vrhuncem osemnajste Gorsko-hitrostne dirke (GDH) Lučine so dirkači danes izpeljali uradne treninge.

Artur Švarc

Malce nepričakovano je s progo najbolje opravil Francoz Sebastien Petit, ki je s progo opravil z rekordnim časom 01:58:326 in s povprečno hitrostjo dobrih 120 kilometrov na uro. Tesno za petami mu z 01:59:968 sledi dosedanji rekorder Italijan Federico Liber, ki je v Lučinah že »zvezda stalnica«, na tretjem mestu je Čeh Vaclav Janik z najhitrejšim časom 02:02:241. Liber je po drugem uradnem treningu dejal, da ima Petit zagotovo še nekaj manevrskega prostora in da bi na jutrišnji dirki lahko peljal celo okrog 01:55. Dirkači so časovno precej blizu eden drugemu, zato bo jutrišnja glavna hitrostna preizkušnja prava poslastica. Prvi uradni trening je bil danes sicer časovno rekorden, saj je trajal več kot tri ure. Že kmalu po startu je namreč s proge kot prvi zletel Anton Popek, nato mu je sledilo še nekaj drugih dirkačev.

Rekordno število prijavljenih voznikov – na štartni listi jih je več kot 130 – je v osrčje Gorenjske že danes privabilo precej gledalcev, glavnino pa pričakujejo jutri, ko so organizatorji poskrbeli tudi za avtobusni prevoz med posamezniki odseki. Gledalci si bodo oči lahko napasli na številnih jeklenih lepotcih, med njimi je kar 22 formul in prototipov, ki pod pokrovi skrivajo nekaj 100 konjskih moči, in več kot 20 starodobnikov.

Nedelja bo namenjena trem tekmovalnim vožnjam. Start prvega »kroga« bo ob 9. uri zjutraj, pred vsako vožnjo se bodo tako kot danes odvile tako imenovane taksi vožnje. Adrenalina željni se bodo lahko preizkusili kot sopotniki in s prvega sedeža opazovali mojstre med vožnjo. AMD Zvezda pa bo del sredstev, zbranih s taksi vožnjami, z dobrodelno akcijo Podarimo dirkaški nasmeh namenilo pomoči potrebnim.

GHD Lučine je največja in najbolj odmevna prireditev v občini Gorenja vas-Poljane, česar se zaveda tudi župan Miran Čadež in organizatorjem nudi polno podporo: »GHD Lučine predstavlja pomembno blagovno znamko odličnih prireditev, ki se odvijajo na slovenskih tleh, kar potrjuje vsako leto večji obisk. Tudi z gospodarskega in turističnega vidika je dirka zelo pomembna, saj se število nočitev povečuje iz leta v leto,« je večkrat poudaril. Domačini dihajo z dirko, vsako leto na tekmovanju na pomoč priskoči od 170 do 180 parov prostovoljskih rok.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija