Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vladimir Stankovič z Normo M20F
GHD Ilirska Bistrica 2020
Vladimir Stankovič z Normo M20F
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.08.2020 18:27

Dirkač T-2 Prokarting racing moštva bo začell sezono s prototipom Norma M20F. Močno okrnjena mednarodna konkurenca. Dirka v Ilirski Bistrici ne bo štela za evrospko prvenstvo.

Artur Švarc

Letošnje državno prvenstvo v gorsko hitrostnem avtomobilizmu se bo začelo ta vikend v Ilirski Bistrici. Prvič v zadnjem desetletju ta prestižna dirka ne bo gostila evropskega gorskega prvenstva, ki je v sezoni 2020 odpovedano zaradi pandemije. Kljub temu organizator pričakuje na štartu približno 110 dirkalnikov ter precej močno mednarodno udeležbo.

“Začetek dirkalne sezone sem nestrpno pričakoval. Zaradi negotove situacije ter številnih odpovedi dirk je bilo izjemno težko načrtovati sezono ter nujne izboljšave na dirkalniku. Kljub temu, mi je uspelo pridobiti nekaj izboljšav, ki bodo pripomogle k čim višji uvrstitvi v Ilirski Bistrici, ki je, nedvomno, ena najpomembnejših dirk za naše moštvo. Ne glede na vse trenutne omejitve, v Ilirski Bistrici bo zelo močna konkurenca, še posebej v kategoriji formul in prototipov.” je povedal Vladimir Stankovič, ki pričakuje zmago v svojem tekmovalnem razredu ter visoko uvrstitev v skupnem seštevku dirke.

Celoten tekmovalni program bo v Ilirski Bistrici potekal v nedeljo 30. avgusta. Ob 8h se bo začel prvi izmed obeh treningov, ob 13h pa se bo začela prva tekmovalna vožnja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija