Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Neuvillu napačne gume in dvigalka odnesle vodstvo
WRC Hvraška - Sobota
Neuvillu napačne gume in dvigalka odnesle vodstvo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.04.2021 23:40

Dopoldanske težave Hyundaija so obrnile vrstni red na glavo in položile vodstvo pred zadnjim dnem v roke svetovnega prvaka.

Artur Švarc

Sebastien Ogier bo tako nedeljo dočakal na 1. mestu, Evans z drugo Toyoto je na drugem mestu, potem pa sledita oba Hyundaija, Neuville in Tanak.

Vsi trije Hyundaijevi vozniki so dan začeli na dveh trdih in dveh mehkih Pirellijevih gumah. Mehke gume so bile boljša izbira v petkovem hladnem jutru, kar se je pokazalo tudi pri 24 sekundah zaostanka Tanaka, ki je izbral trše gume.

A sobota je bila že navsezgodaj sončna in ogreta in izbira vseh štirih trdih gum, ki so jih izbrali pri Toyoti in Fordu, je bila prava odločitev. Neuville, ki je dan začel s 7,7 sekunde prednosti, je šlo po zlu že na SS9, ko je skupno vodstvo prevzel Ogier za 4,3 sekunde pred Evansom.

SS10 je pripadel Kacuti s tretjo Toyoto, Ogier in Evans pa sta dobila še vsak po eno dopoldansko preizkušnjo. Medtem se je Neuville ubadal s težavami z gumami, počenim diskom in ugašanjem motorja pri nizkih hitrostih, kar se dogaja že celo sezono.

Neuvillu napačne gume in dvigalka odnesle vodstvo

Po koncu dopoldanskega dela je Neuville zaostajal že 20 sekund za Ogierjem, Tanak pa je bil še 18 sekund nižje na četrtem mestu.

Na popoldanski del so se Hyundaiji končno podali s pravimi gumami po čudež, ki ga je že na prvi popoldanski SS13 z zmago nakazal Neuville in ob predrti gumi Ogierja nadoknadil 10 sekund.

SS14 je spet pripadel Kacuti, ki se je do konca dneva prebil na sedmo mesto. Neuville je tu nadoknadil le desetinko, na predzadnji preizkušnji dneva pa je bil po času izenačen z Ogierjem. Zadnji dan bo Belgijec začel 10,4 sekunde za Ogierjem in 6,9 za Evansom na drugem mestu. Zaradi okvarjene dvigalke Neuville tudi ni mogel zamenjati izrabljenih gum.

Tanak na četrtem mestu je že skoraj pol minute za moštvenim kolegom, 51 sekund  za njim pa je presenetljivo novo talentirano ime WRC, Adrien Fourmaux s Fordom. Drugi Ford je za njim, Greensmith pa prvič vozi z veteranom Pattersonom. Sedmi je kot rečeno Kacuta, WRC paket zaokrožuje Breen s tretjim Hyundaijem.

Neuvillu napačne gume in dvigalka odnesle vodstvo

V WRC2 je Grjazin za hip prevzel vodstvo od Ostberga, ki pa potem ob težavah Rusa s servo volanom prišel prepričljivo nazaj v vodstvo, pred njega pa se je prerinil še Suninen.

Naši fantje so takole: Peljhan je 32., Novak pa 34. Premrl je s Toyoto na 38. mestu, Brazda pa na 44. V igri je še vedno 57 posadk. Jutri so na sporedu še štiri preizkušnje, zadnja v Kumrovcu, ki bo štela tudi kot PowerStage.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija