Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Evans izgubil zmago v zadnjem ovinku
WRC Hrvaška - Nedelja
Evans izgubil zmago v zadnjem ovinku
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.04.2021 15:34

Hrvaški WRC bo šel v zgodovino po norem dogajanju in zapletih. Za šest desetink je na koncu Ogier odnesel zmago Evansu pred Neuvillom.

Artur Švarc

Ogier je ponovno vodilni v prvenstvu, Neuville pa je drugi po svojih tretjih zaporednih stopničkah. Izid na koncu je tretji najtesnejši v zgodovini WRC, le Nova Zelandija 2007, ko so prva dva ločile tri desetinke in Jordanija 2011 z dvema, sta v statistiki še spredaj.

Evans je pogumno začel nedeljo in na prvi preizkušnji zmanjšal zaostanek za Ogierjem s 6,9 na 4,3 sekunde. Ogier je imel medtem svojo dozo nedeljske vožnje, ko je na zagrebški aveniji pri menjavi pasu trčil v BMW domačina in poškodoval desna vrata. Kako se bo razpletel ta dogodek, za katerega je kriv svetovni prvak, ki je potem z mesta nesreče še »pobegnil«, kljub temu, da ga je policaj hotel zadržati, bo znano v naslednjih urah. Evans je dobil tudi drugo preizkušnjo, Ogier pa je zaostal za 8,4 sekunde.

Pri ponovitvi prve jutranje preizkušnje je tokrat Neuville ugnal Evansa za 4 desetinke, Ogier pa je zaostal še za 1,4 sekunde. Prve tri posadke so se na power stage podale znotraj osem sekund, Tanak pa je bil na četrtem mestu že več kot minuto zadaj.

Okoli Kumrovca se je zbralo na tisoče navijačev, ki so pospremili zadnjo preizkušnjo v obratnem vrstnem redu. Neuville je z osmimi sekundami še upal na preboj višjk, a je z vožnjo po umazaniji v enem od križišč izgubil še dve sekundi. Predzadnji je vozil Ogier in za las rešil Toyoto, da na prevoju ni končala v škarpi ene od hiš, v cilj je prišel 3 sekunde hitreje od Neuvilla.

Evans je imel še nekaj prednosti, a je v prvem sektorju prednost skopnela na eno sekundo. V naslednjem je Valežan to uspel nadoknaditi in vse je kazalo na zelo tesno zmago, dokler ni prav v zadnji desno levi kombinaciji 200 metrov pred ciljem zapeljal na brežino in tam pustil več kot sekundo. V cilj je pripeljal skupno s šestimi desetinkami zaostanka.

»Mislil sem, da vožnja na koncu ne bo dovolj,« se je veselil Ogier. »Šlo je na tesno do zadnjih metrov. Morda sem zmagal po zaslugi Elfynove napake, celotna ekipa je čez vikend delovala izvrstno.«

Peto mesto je obranil debitant Adrien Fourmaux, ki je zjutraj na drugi preizkušnji nekemu domačinu veselo preoral vrt, pri čemer so mu na stezo pomagali gledalci. Izgubljena minuta ni spremenila veliko in Francoz je zadržal prednost pred Kacuto, Greensmithom in Breenom.

WRC2 je dobil Ostberg pred Suninenom in Bolivijcem Bulacio.

Peljhan je na koncu osvojil 30. mesto, Novak 32., Premrl 37. in Brazda 44.

Naslednji rally bo na sporedu 20. maja na Portugalskem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija