Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Uspešen začetek sezone
Vladimir Stankovič
Uspešen začetek sezone
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.05.2021 23:34

Izkušeni slovenski dirkač in večkratni prvak, Vladimir Stankovič je uspešno začel tekmovalno sezono 2021. Drugi najhitrejši čas na Nagradi Stupičkih Toplic je nakazal potencial novega dirkalnika. Letošnja sezona se bo nadaljevala v italijanskem Verzegnisu.

Artur Švarc

Vladimir Stankovič bo v letošnji tekmovalni sezoni nastopal z novim dirkalnikom. Formula 3 Lola B09 je zmogljivi izdelek legendarne angleške Lole, ki ob izjemno nizki teži dirkalnika, le 460 kilogramov, ter z zmogljivim dvolitrskim motorjem, ki premore 280 konjskih moči, zagotavlja možnosti uvrstitev na zmagovalne stopničke v razredu dvolitrskih formul.

V sezoni 2021, se bo Stankovič, po nekaj uvodnih dirkah (Hrvaška, Italija) posvetil predvsem državnem prvenstvu, ki se bo začelo junija v hrvaškem Skradinu, udeležil se bo tudi nekaterih dirk za evropsko gorsko prvenstvo:

“Prvi občutki v novem dirkalniku so izvrstni! Namesto predsezonskega testa sem se udeležil dirke na Sljeme, ki slovi po izjemno drseči in zahtevni progi.  Če temu dodamo nekaj mokrih odsekov, potem so pogoji za prvi test skorajda idealni. F3 Lola je čistokrvni dirkalnik, ki mi bo omogočal doseganje vrhunskih rezultatov. Pred mano pa je še dolga pot iskanja optimalnih nastavitev, zamenjal bom tudi dobavitelja gum in upam, da se bom v čim krajšem času privadil novega dirkalnika in gum.” je povedal Vladimir Stankovič.

Dirkač Prokarting F3 Racing Team se še posebej veseli prvega domačega nastopa: “Po lanski “korona sezoni”, ko je bila večina dirk odpovedanih, se zelo veselim nastopa na domačih dirkah na Gorjancih, v Lučinah in v Ilirski Bistrici. Prva dirka v Sloveniji, Gorjanci, je na sporedu že v drugi polovici junija, glede na  trenutno epidemiološko situacijo, pa kaže, da gledalcev ob progi ne bo. Upam, da se na preostale dve dirki v Sloveniji bodo lahko vrnili tudi gledalci, ki, trdno sem prepričan, pogrešajo dirke prav tako kot mi dirkači.” je izjavil Stankovič, ki bo tudi letos nastopal v črno-oranžni barvi generalnega pokrovitelja T-2.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija