Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stanković skupni zmagovalec po več kot 10 letih
GHD Lučine
Stanković skupni zmagovalec po več kot 10 letih
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.08.2021 19:14

Poljanska dolina je bila po letu prekinitve zopet dirkaško središče Slovenije. 19. izvedba dirke je bila obarvana v slovenske barve, saj sta si prvo mesto razdelila Vladimir Stankovič in Milan Bubnič.

Artur Švarc

Vladimir Stankovič je slavil v generalni razvrstitvi s svojim dirlanikom Lola B 09, z najhitrejšim časom 2:09:269, Milan Bubnič, s svojo lengendarno Lancio Delta HF Integrale, z najhitrejšim časom 2:19:756, pa med turnimi avtomobili.

Kljub omejitvam in izzivom, ki jih je organizatorjem povzorila trenutna svetovna situacija, je bila dirka organizirana in izvedena na visokem nivoju, kar so potrdili tudi mnogi obiskovalci prireditve. Ker je bilo dirkaško dogajanje združeno v en dan, so obiskovalci imeli možnost videti kar štiri vožnje, dva trening in dva tekmovalna teka.

Čeprav je bila na letošnji izvedbi dirke prevladujoča slovenska udeležba, so bili prisotne tudi ekipe iz Avstrije, Hrvaške in Slovaške, ki pa v sam vrh niso posegle. Najvišje med tujci se je povzpel Diethard Sternad (Avstrija) z Alfo Romeo 156 STW.

Tudi letos so bile dobro sprejete dobrodelne taksi vožnje, na katerih nekateri od najboljših voznikov adrenalina in hitrosti željne popeljejo od Todraža do Lučin. Med taksi vozniki je bilo letos mogoče najti tudi aktualnega državnega prvaka v reliju, Roka Turka z atraktivnim Hyunaiem i20 R5.

Primož Tavčar, predsednik organizacisjkega odbora dirke pri tem dodaja: »Čeprav letošnja dirka, zaradi trenutne situacije, ni bila organizirana v sklopu FIA, smo veseli, da je bilo število prijavljenih voznikov vseeno visoko, dodatno pa gre poudariti tudi veliko število predvoznikov in taxi voznikov, ki so poskrbeli za dodatno popestritev dirke. Iz tega lahko sklepamo, da enoletna prekinitev ni pustila velikih posledic, si pa v naslednjih letih zopet nadejamo visoko mednarodno udeležbo.«

Če je bil zmagovalec v generalni razvrstitvi pričakovan, pa so bili boji po posameznih kategorijah zelo pestri in so zmagovalce ločile desetinke. Veseli tudi dejstvo, da je dirka potekala tekoče in da ni bilo večjih prekinitev zaradi nesreč in tehničnih okvar.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija