Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stankovič uspešno zaključil sezono
Stankovič uspešno zaključil sezono
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.10.2021 00:40

Letošnje slovensko državno prvenstvo v gorsko hitrostnem avtomobilizmu se je končalo onstran slovenske meje, v italijanskem Čedadu.

Artur Švarc

Ozka, zavita, izjemno tehnično zahtevna in tudi precej nevarna proga v Čedadu je že vrsto let zaključno prizorišče slovenskega državnega prvenstva. Vladimir Stankovič, ki je v letošnji tekmovalni sezoni tekmoval z novim dirkalnikom F3, je bil s svojim nastopom zelo zadovoljen:

“Dirka v Čedadu je nekaj posebnega. Na malo manj kot 7 kilometrov dolgi progi so številne pasti, ki od dirkača zahtevajo popolno koncentracijo ter izjemno poznavanje steze. Asfalt ima različen oprejem, nekateri deli so zelo hitri, poleg spusta navzdol (česar na gorskih dirkah ni!) je tudi zelo nevaren skok. Skratka, proga, ki je neprimerljiva s tistimi, ki sem jih vajen. Zato sem še toliko bolj vesel, da mi je že v drugem nastopu na tej dirki uspelo priti med prvo peterico v izjemno močni italijanski konkurenci.”

Tekmovalna sezona 2021 je bila za Stankoviča, pričakovano, v znamenju navajanja na nov dirkalnik ter iskanja ustreznih nastavitev bolida. Odstop zaradi tehničnih težav v Ilirski Bistrici je nekoliko zasenčil zmago v skupni uvrstitvi na domači dirki v Lučinah, na zadnji dirki evropskega prvenstva v Buzetu pa je Stankovič zmagal v kategoriji dvolitrskih formul ter dosegel odlično 10. mesto v skupni uvrstitvi:

“Prva sezona z novim dirkalnikom je bila uspešna. Skupaj z glavnim mehanikom moštva Igorjem Rupnikom ter Dejanom Šobarjem, smo skozi celo sezono uspešno odpravljali manjše napake na dirkalniku ter iskali optimalne nastavitve. Poleg nekaterih vrhunskih rezultatov, ki smo jih dosegli, smo se morali sprijazniti tudi s precej bolečimi odstopi - še posebej na Gorjancih in v Ilirski Bistrici.” je povedal Stankovič.

Stankovič ter moštvo T-2 Prokarting Racing je z mislimi že v tekmovalni sezoni 2022, ki se bo začela aprila s prvo dirko evropskega prvenstva v avstrijskem Rechbergu. Še nekatere manjše spremembe na dirkalniku bodo pripomogle k temu, da bo še hitrejši, posebej pa upajo, da so uspešno odpravili probleme z nezanestljivostjo tehnike, ki je botrovala letošnjim odstopom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija