Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Neuville dobil Katalonijo, Evans še ni rekel zadnje
WRC Katalonija
Neuville dobil Katalonijo, Evans še ni rekel zadnje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.10.2021 02:07

Predzadnji rally letošnje sezone je dobil Neuville, Chris Evans pa je z drugim mestom obdržal teoretične možnosti za naslov prvaka, ki ga ima na dosegu roke Ogier.

Artur Švarc

Neuville je pobudo na rallyju prevzel v petek popoldne, sprva z minimalno prednostjo nekaj desetink pred Evansom. A v soboto jo je z odličnimi vožnjami in zmagami na šestih hitrostnih preizkušnjah povečal na 16 sekund, tudi v nedeljo pa je ostal na prvem mestu po zadnjih štirih brzincih in se veselil druga zaporedne zmage na tem rallyju, na koncu je bila razlika 24 sekund.

"Olajšan sem, da sem na cilju. Bil je težak konec tedna, borili smo se res trdo in na koncu se je izšlo odlično. Žal mi je le, da se mi ni izšlo še z zmago na zadnji hitrostni preizkušnji," je dejal zmagovalec.

Power stage je dobil Sordo pred Neuvillom in Evansom, Ogier je bil tudi na tej preizkušnji četrti.

V seštevku sezone je ostal prvi Ogier, a se je njegova prednost še nekoliko stopila. Zdaj je pri 204 točkah, Evans jih ima 187, ta dirkača pa sta edina še v boju za naslov, saj današnji zmagovalec Neuville s 159 ne more več priti višje kot do drugega mesta.

"Po eni strani sem zadovoljen, po drugi pa ne. Ni bilo najboljše, smo pa dobili tisto, kar smo lahko, tako da grem optimistično naprej," je dirko ocenil Evans. Tudi Ogier ni bil najbolj zadovoljen: "Nekaj točk za SP je. Seveda sem meril višje, toda ni šlo. A še vedno sem vodilni v SP."

Po rallyju v Kataloniji se bo sezona 2021 končala z rallyjem Monza konec novembra.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija