Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
To je Hyundaijev hibridni dirkalnik za 2022
WRC
To je Hyundaijev hibridni dirkalnik za 2022
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.01.2022 13:13

S prihodom nove ere WRC so novi tudi dirkalniki in to je uradna podoba Hyundaijevega predstavnika.

Artur Švarc Hyundai

Uradno ime, ki ga nosi, je i20 N Rally1 2022. Narejen je popolnoma na novo, da so lahko ustvarili prostor za hibridni pogonski sklop. 1,6-litrski turbo, ki je edino, kar je ostalo od lanskega dirkalnika, ima tako za pomoč še 100-kilovatni elektromotor.

 

e-Motor, ki ga je prispeval Kreisel Electrics, tako za kratek trenutek omogoča okoli 500 konjev moči. Po pravilih Rally1 bo moral voznik električni boost uporabiti na vsaki preizkušnji, baterija pa se bo polnila iz regenerativnega zaviranja. Podobno kot ostali dirkalniki Rally1 ima avto poenostavljen petstopenjski menjalnik brez sredinske zapore diferenciala, po novih pravilih pa je precej poenostavljeno tudi vzmetenje.

Zaradi hibridnega sklopa in komponent je letošnji dirkalnik za 70 kilogramov težji od lanskega. Tekočinsko hlajenje zavor je odpravljeno, prav tako različni skrivni zračni vodi. Čeprav je dirkalnik precej podoben lanskemu, je ogrodje zasnovano na novo z izboljšano varnostjo.

V tovarniški ekipi bosta volan celo sezono vrtela Thierry Neuville in Ott Tanak, medtem ko si bosta Dani Sordo in Oliver Solberg delila tretji dirkalnik. Nova sezona se začne prihodnji vikend v Monte Carlu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija