Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Loeb je dobil Monte Carlo
Rally Monte Carlo - Nedelja
Loeb je dobil Monte Carlo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.01.2022 13:21

Loeb je v zadnji Power Stage štartal s 24 sekundami prednosti pred Ogierjem, svetovni prvak je na predzadnji preizkušnji prebil gumo.

Artur Švarc

Loeb je Power Stage začel kot zadnji, pred njim pa je Ogier odpeljal preizkušnjo devet sekund hitreje od Loeba, kar je bilo pol sekunde premalo, da bi dobil Monte Carlo, za nameček pa je Ogier dobil še 10 sekund pribitka zaradi prehitrega štarta. Svetovni prvak je povedal, da ga je zmotila lučka za motor, tik preden bi moral speljati in je verjetno zato izgubil pozornost. Brez kazni bi bil točno pol sekunde za Loebom.

To je osma Loebova zmaga v Monte Carlu, s katero je izenačen prav z največjim tekmecem Ogierjem. Loeb je nazadnje zmagal 2018 v Španiji.

Tretje mesto je osvojil Breen, četrti je bil Rovanpera pred Greensmithom in Neuvillom. To so tudi vsi »preživeli« WRC dirkalniki, sedmi pa je bil Mikkelsen, ki je zmagal v WRC2. Deseterico zaključujejo »padli« Toyotin WRC dirkalnik s Kacuta, ki se je včeraj kar 13 minut kopal iz jarka, ter Cais in Grjazin, oba WRC2.

Rovanpera je dobil Power Stage pred Evansom in Neuvillom, Loeb je bil četrti in Ogier po kazni peti, če ne bi dobil PS.

Prvenstvo, v katerem vodi Loeb pred Ogierjem, na vrhu pa je tudi M-Sport, se nadaljuje konec februarja na Švedskem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija