Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rovanpera preskočil Evansa
WRC Švedska – 2. dan
Rovanpera preskočil Evansa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.02.2022 23:49

Kalle Rovanpera vodi na švedskem rallyju pred zadnjim dnem, po tem ko je za sabo zadržal moštvenega kolega Evansa.

Artur Švarc

V dopoldanskem četveroboju je najkrajšo potegnil vodilno Neuville. Rovanpera, ki je čez noč zaostajal 4,3 sekunde za Neuvillom, je zaostanek dopoldne spremenil v 4,8 sekund prednosti pred Evansom. Tudi na tretje mesto se je povzpela Toyota, Lappi je zaostal za 12 sekund, medtem ko je Neuville imel velikanske težave z oprijemom, potem pa je še v zadnji preizkušnjo napravil napako, se zavrtel in zaostal za 15,1 sekunde za Rovanpero. Danes bi sicer morali gledati 4 preizkušnje dopoldne in štiri popoldne, vendar sta bili SS9 in ponovitev SS13 odpovedani, ker se je na območje trase naselila velika čreda jelenov.

 

Popoldne je Evans uprizoril napad na Rovanpero in se mu približal na vsega 1,2 sekunde, a je Rovanpera z odlično vožnjo na zadnjih dveh preizkušnjah že v temi povečal prednost na 8,3 sekunde. Evans je imel celo veliko sreče, saj je v zadnjem ovinku dneva zadel v snežno bankino in v cilj priletel vzvratno, a dovolj, da je prekinil uro. Neuville se je do konca dneva uspel prebiti nazaj na tretje mesto, za Rovanpero pa zaostaja 21,7 sekund, potem ko je dan začel z 4,3 sekunde prednosti. Lappi je spet četrti, za Neuvillom pa zaostaja 4,2 sekunde in 25,9 sekunde za vodilnim. Četrta Toyota, ki jo vozi Kacuta, je dan končala na petem mestu, potem je v zadnji preizkušnji prehitel Solberga, ki je imel težave s plinom. Šved je padel celo na sedmo mesto, za Greensmitha.

Breen, ki se je včeraj vkopal in odstopil, se je danes vrnil na rally, dobil zadnji dopoldanski brzinc, a popoldne na predzadnji preizkušnji odstopil zaradi težav z elektriko.

V nedeljo voznike čakajo še štiri preizkušnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija