Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rovanpera prepričljivo do zmage
WRC Švedska - 3. dan
Rovanpera prepričljivo do zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.02.2022 15:41

Kalle Rovanpera je napovedal svoj boj v prvenstvu za naslov prvaka po prepričljivi zmagi na Švedskem.

Artur Švarc

Na koncu je bil Rovanpera, ki mu je to 3. zmaga v WRC, 22 sekund pred Neuvillom, tretji je bil Lappi.

Včerajšnji dan se je zaključil z minimalno prednostjo Rovanpere pred Evansom, ki pa je pozneje za svoj prihod v cilj čez kup snega ob cesti dobil 10 sekund pribitka. Na prvi nedeljski preizkušnji je Valežan naredil še napako, poškodoval avto in odstopil zaradi težav s hibridnim pogonom.

Kalle Rovanpera je 21 let pozneje tako osvojil zmago na istem rallyju, kjer je njegov oče Harri Rovanpera osvojil svojo edino zmago v WRC. Neuville, ki je imel na rallyju kar nekaj težav, je bil drugi na superspecialu in osvojil tri dodatne točke. Tretj Lappi za Rovanpero zaostaja 30,6 sekunde, četrti pa je bil Kacuta.

Po Loebovi čarovniji v Monte Carlu je M-Sport tu doživel bridek poraz. Greensmith je bil edini, ki je odpeljal cel rally, s 3 minutami in 20 sekundami je končal kot šesti. Pred njim je bil Solberg, vsi od četrtega mesta Kacute naprej  pa zaostajajo že več kot dve minut. Breen, ki je odstopil kar dvakrat, se je vrnil v rally in s šestimi minutami uspel osvojiti sedmo mesto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija