Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Petek usoden za oba Sebastiena
WRC Portugalska - 1. dan
Petek usoden za oba Sebastiena
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.05.2022 23:10

Portugalski rally se je začel brutalno – že prvi dan sta odpadla tako Sebastien Ogier kot Sebastien Loeb.

Artur Švarc

Na vrhu po prvem dnevu je Elfyn Evans s Toyoto, sledi pa mu vodilni v prvenstvu, Kalle Rovanpera. Evans je imel očitno nad ramo angela varuha, saj je ušel številnim prebitim gumam, okvaram in nesrečam, ki so kar povprek padale po glavnih rivalih na osmi preizkušnji. Valežan je dobil štiri hitrostne preizkušnje in tudi zadnji super special in povedel 13,6 sekunde pred Rovanpero, medtem ko tretji Dani Sordo s Hyundaijem zaostaja za 44,4 sekunde.

 

Evans je dobil prvi dve dopoldanski preizkušnji in potem na četrti izgubil proti Loebu, ki je končal dopoldne na vrhu s pol sekunde prednosti. A sanje o drugi zmagi letos so se za legendo rallyja končale že v prvem ovinku popoldne, ko je Pumo odneslo v levem ovinku v zid in odtrgalo zadnje desno vpetje.

To je omogočilo Evansu, da se vrne na vrh in obrani prednost do konca dneva, kljub napadom Rovanpere. Finec se je kot prvi ukvarjal z zelo neprizanesljivo podlago, a  uspel v težkih pogojih dobiti 7. in 8. preizkušnjo Rovanpera je popoldne začel kot četrti, a profitiral ob odstopu Ogierja, ki je prebil dve gumi na 6. in 7. preizkušnji. Osemkratni svetovni prvak je na šesti izgubil dve minuti pri menjavi sprednjega levega kolesa, na sedmi pa se je sreča z gumo ponovila, a Francoz je imel s sabo le eno rezervo, tako da je bil prisiljen odstopiti in se bo vrnil jutri iz ozadja.

Skoraj neviden je drugo mesto taktično držal Neuville, dokler mu ni na poti na osmo preizkušnjo odletela sprednja leva pogonska gred in čeprav je uspel odpeljati naprej, je v osmi in na superspecialu izgubil več kot minuto in padel na sedmo mesto, za Evansom zaostaja za 1:46,4 s.

Težave z gumami je imel tudi Tanak, ki je po dveh predrtjih pokasiral še težave z menjalnikom in padel na 10. mesto s tremi izgubljenimi minutami. Tretji Hyundai je imel več sreče in Sordo se je po prvem dnevu znašel na tretjem mestu svojega prvega rallyja letos. Četrti je Kacuta s Toyoto, sledi pa Greensmith kot najboljši Ford. Šesti je njegov moštveni kolega Loubet, ki je bil do vrtenja na SS8 četrti. Breen in Fourmaux sta dan zaključila na osmem in devetem mestu in sta prav tako imela težave s prebito gumo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija