Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stankovič s tehničnimi težavami na Gorjancih
GHD
Stankovič s tehničnimi težavami na Gorjancih
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.07.2022 23:40

Prvi letošnji nastop pred domačo publiko je za Vladimirja minil v znamenju tehničnih težav.

Artur Švarc

Najnižja stopnička v evropskem gorskem pokalu je bila pod pričakovanji Vladimirja Stankoviča. Izvrstna organizacija dirke na Gorjancih je bila tudi letos v senci izjemno slabe asfaltne podlage in (ne)pričakovanega dežja.

Znamenita gorsko hitrostna proga Gorjanci v bližini slovenske avtomobilske prestolnice, Novega mesta, je znova gostila najhitrejše gorske avtomobiliste, ki so tekmovali za točke evropskega gorskega pokala, prvenstva centralne Evrope, odprtega prvenstva Avstrije ter prvenstva Slovenije.

Zaradi izjemno slabe asfaltne podlage se je dirke udeležilo le nekaj več kot 80 dirkačev, ki so tekmovali na skrajšani progi, dolgi komaj tri kilometre. Kljub temu je bila zasedba izjemno kakovostna in številni gledalci so lahko uživali v atraktivnih vožnjah.

Dirkač moštva T-2 Prokarting, Vladimir Stankovič se je na Gorjance, ki so bili njegov prvi letošnji nastop pred domačo publiko, podal z visokimi pričakovanji. Spogledoval se je s stopničkami tako v skupni uvrstitvi kot v svojem tekmovalnem razredu. Njegove načrte so prekrižale številne tehnične težave in še dodatno nepričakovani dež v drugi tekmovalni vožnji. Kljub temu je Stankoviču uspelo osvojiti 3. mesto v evropskem pokalu ter zmagati v diviziji 1 prvenstva Slovenije.

»Proga na Gorjance sodi med najboljše v Evropi! Še posebej je pisana na kožo najhitrejšim bolidom in bi, tudi zaradi izjemne infrastrukture, lahko bila pravi magnet za evropsko gorsko hitrostno elito, če bi le Imela ustrezno asfaltno podlago. Trenutno stanje je nevzdržno - proga je izjemno nevarna, posebej za voznike formul in prototipov.«

 

»V našem moštvu smo tudi letos imeli velike težave z izbiro ustreznih nastavitev podvozja, ki pa so ostale v senci drugih tehničnih težav, ki so nas pestile skozi celoten vikend. Zato sem zadovoljen, da mi je uspelo končati dirko, tretje mesto v evropskem gorskem pokalu pa je spodoben rezultat, kljub nekoliko višjim pričakovanjem,« je po dirki povedal Vladimir Stankovič. 

Letošnja tekmovalna sezona se bo nadaljevala sredi avgusta v Lučinah, na počasni ter tehnično zahtevni progi, na kateri bo Stankovič branil lanskoletno zmago v skupni uvrstitvi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija