Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Boštjan Avbelj prvak italijanskega IRC
IRC Italija
Boštjan Avbelj prvak italijanskega IRC
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.11.2022 01:45

Boštjan Avbelj in Damijan Andrejka sta postala prvaka italijanskega prvenstva IRC.

Uredništvo

Avbelj je s Škodo Fabio v absolutni konkurenci rallyja Bassano zasedel drugo mesto za Rusom z latvijsko rally licenco, Nikolajem Grjazinom (Škoda Fabia R5), ki je bil skupno 26,7 sekunde hitrejši od našega asa.

Slovenski dirkač je s sovoznikom Andrejko v skupnem seštevku vodil že pred zadnjo preizkušnjo, v soboto pa je z drugim mestom zanesljivo ubranil vodstvo in slavil zmago v razvrstitvi IRC, potem ko je bil boljši od glavnih tekmecev, Italijanov Andree Nucite in Luce Rossettija.

Avbelj je slavil drugo zmago na letošnjih štirih rallyjih za razvrstitev IRC. V skupni seštevek so šli trije najboljši rezultati, za nameček pa je imel rally v Bassanu najvišji koeficient 1,5. Na zadnjih sedmih hitrostnih preizkušnjah je bilo tako v igri še 80 točk. Avbelj je s svojo predstavo, s katero je ugnal tako Nucita kot Rossettija, ki sta bila tik za njim, na najboljši možni način ovrgel dvome o zmagi.

"Sanjski dan zame. Že pred startom sem želel napasti na vso moč in se nisem zanašal na prednost v skupnem seštevku. Dirka je bila zelo lepa in zahtevna, z današnjim dirkanjem pa sem zelo zadovoljen. Naslov prvaka pomeni veliko, saj sem ga dosegel proti dvema veliko bolj izkušenima tekmecema," je povedal Avbelj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež04.11.2022 15:48
Talent+znanje+navožen=Hitrost+finance=Zmaga/Prvak. Bravo Boštjan Avbelj, pa kakšno dirko več v slovenskem prvenstvu odpelji.
S_pat04.11.2022 19:01
Talent+zanaje se strinjam. Navožen niti ne. 5 dirk na leto pelje. Prvak pa več kot zasluženo. Italijani že kr dobro vejo kdo je in gledajo malo drugače nanj kot na prvih dirkah. V našem državnem prvestvu bi samo zapravljal v IRC prvenstvu pa je tudi nekaj zaslužil. https://www.ircup.it/pdf/montepremi2022a.pdf Bolje bi bilo it z njim na ERC glede na to da to prvenstvo izgulja kr precej na veljavi in konkurenčnosti. Verjamem da bi bil zelo uspešen.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija