Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lappi pri Hyundaiu
Hyundai
Lappi pri Hyundaiu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.11.2022 10:38

Hyundai je potrdil svojo zasedbo za 2023, v ekipo prihaja Esapekka Lappi.

Artur Švarc

Lappi si je letos izmenjeval Toyoto z Ogierjem, prihodnje leto pa bo drugi voznik korejske znamke s polnim programom, prvo ime seveda ostaja Thierry Neuville. Lappi je pred Toyoto vozil tudi za M-Sport in je edini, ki se lahko pohvali, da je vozil vse tri vodilne znamke v WRC. Tretjega i20 N si bosta delila Craig Breen, ki je letos za M-Sport dvakrat stal na stopničkah in Dani Sordo. Kako bo tretji avto razporejen med njiju, pri Hyundaiju še niso povedali.

Štirje Hyundaijevi vozniki imajo skupaj 127 stopničk in šef ekipe, Julien Mocet, upa, da bodo njihove izkušnje dovolj za tretji Hyundaijev naslov prvaka. 

Lappi ni odpeljal celotne sezone vse od 2020 naprej: "Življenje je polno presenečenj. Da sem dobil možnost pri Hyundaju, da odpeljem celo sezono, tega nisem pričakova. To so sanje in izjemna priložnost. Ekipa je v 2022 pokazala, da lahko razvija avto tudi med sezoni in da lahko zmaga na vsaki podlagi, zaradi tega je 2023 videti zelo obetavno."

Tudi Breen se strinja, da je vrnitev v Hyundai nekaj povsem logičnega.

"Prihod v Hyundai Motorsport za 2023 se zdi kot da bi prišel domov. V preteklosti smo že dosegli nekaj izjemnih rezultatov, zato upam, da bom lahko to še nadgradil."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež18.11.2022 14:00
No ja, od tistega trenutka naprej, ko je bilo jasno, da Tanak odhaja, je zagotovo pričakoval.
Dež07.12.2022 13:18
Po pričakovanjih, Tanak podpisal za Ford. Upajmo, da bo Puma konkurenčna tudi prihodnjo sezono.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija