Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Na Hrvaškem se je smrtno ponesrečil Craig Breen.
Craig Breen
Na Hrvaškem se je smrtno ponesrečil Craig Breen.
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.04.2023 15:52

Teden dni pred hrvaškim WRC se je smrtno ponesrečil Hyundaijev voznik Craig Breen.

Artur Švarc

Irski voznik je s svojim i20 N med privatnim treningom na Hrvaškem na polno priletel v drevo in umrl na kraju nesreče. Sovoznik James Fulton jo je odnesel brez poškodb. 

Teden dni pred največjim rally dogodkom v naši soseščini se je zgodila tragedija. Hyundai je na zaprtem delu ceste opravljal privatno testiranje, ko je posadka Breen - Fulton na mokri cesti zapeljala s ceste in zadela v leseno ograjo, kosi ograje so prebili sprednji del avtomobila in prebodli voznika. 33-letni Carig Breen je umrl na kraju nesreče.

Hyundai Motorsport je v izjavi za javnost sporočil: "Hyundai Motorsport globoko užaloščen potrjuje, da je voznik Craig Breen danes izgubil življenje med testiranjem za nastop na Croatia Rallyju. Sovoznik James Fulton je nepoškodovan. Hyundai Motorsport ne bo več dajal izjav v zvezi s to nesrečo."

Craig breen je bil izkušen voznik, v WRC je debitiral leta 2009, lani je bil v skupnem seštevku deveti, letos pa po prvih treh rallyjih šesti. Na švedskem rallyju je bil celo drugi, skupaj je bil na stopničkah osemkrat, dobil pa je tudi 30 hitrostnih preizkušenj. Na prvem hrvaškem rallyju je bil Breen osmi, lani pa četrti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
S_pat13.04.2023 18:16
Leta 2012 na Targa Florio pa ravno obratno Gareth Roberts umrl on pa preživel. Na nekaterh relijih je bil izjemno hiter. R.I.P.
Dež13.04.2023 19:32
Res je, Garetha je prebodla odbojna ograja, ki sta jo pojahala na izhodu enega izmed ovinkov. Podobno se je zgodilo Kubici, ki pa je imel to srečo, da si je poškodoval zgolj roko. Velik udarec za Hyundai in WRC, R.I.P. Craig.
Dež13.04.2023 19:55
R.I.P. tudi za Tihomirja Filipovića, ki je po bolezni umrl včeraj. Najhitrejša Lancia Delta Integrale, oblečena v rumene Camelove barve, v bivši jugi.
odbiti_val14.04.2023 16:25
R. I. P. Craig. Tihomir je umrl? Tudi to je žalostna vest. V 80. sem se poleti večkrat z njim pogovarjal v Bibinjah, kjer je imel vikend in je tam pripeljal na prkolici tudi dirkalni VW Polo. R. I. P. Tihi.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija