Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prva zmaga za Evansa po letu in pol
Rally Hrvaška - Nedelja
Prva zmaga za Evansa po letu in pol
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.04.2023 21:14

Elfyn Evans s Toyoto je na Hrvaškem osvojil svojo prvo zmago po letu in pol.

Artur Švarc

Evans in sovoznik Scott Martin sta odpeljala rally pri naših sosedih brez napak in zmagala prvič po Finski 2021. Na spolzkem hrvaškem asfaltu sta bila za 27 sekund hitrejša od Otta Tanaka, tretje mesto pa je pripadlo Lappiju , ki pa je zaostal sekundo in pol manj kot celo minuto. Lappiju so to prve stopničke letos s Hyundaijem, ekipa pa je nastopila le z dvema avtomobiloma zaradi tragične smrti Craiga Breena minuli teden.

Evans je imel v četrtek na shakedownu sicer težave s turbo polnilnikom in je odpeljal le en krog, na petkovi osmih preizkušnjah pa si je pred soboto privozil le 5,8 sekunde zaostanka za Neuvilleom. Ko je v 11. preizkušnji v soboto Neuville z zadnjim levim kolesom zadel škarpo in odstopil, je Evans podedoval 19,1 sekunde prednosti. Sledila je bitka med Tanakom in Evansom in Tanak je s Pumo počasi lovil prednost Valežana. Tanak se je približal na 12,5 sekunde zaostanka, perden so ga zadele težave s hidravliko in posledično na zadnjih dveh SS ni mogel uporabljati ročne zavore. Evans je tako v nedeljski zadnji dan zapeljal s 25,4 sekunde prednosti in po štirih preizkušnjah prišel do velike zmage. Lappi je kot rečeno poskrbel, da so bili na stopničkah vsi trije glavni proizvajalci. Rovanpera si je privozil četrto mesto, potem ko se je do zadnjega boril z Ogierjem, ki je bil v petek hitrejši, a je dvakrat prebil gumo, na SS2 na istem mestu kot tudi Rovanpera. Ogier je tam izgubil minuto in pol, še minuto pa je dobil kazen zaradi varnostnega pasu in deset sekund za zamudo v kontrolo na SS9. Vseeno je Francoz dobil kar sedem hitrostnih preizkušenj.

Rovanpera na drugi strani je na SS2 izgubil 2 minuti in 26 sekund, zaradi česar je padel celo iz deseterice, a v soboto je kot prvi na progi dobil boljše pogoje in osvojil šest preikušenj in v nedeljo za četrto mesto prehitel še Ogierja. Toyota je v solidarnost s Hyundaijem za ekipne točke nominirala le Rovanpero in Ogierja, ne pa tudi Evansa.

Kacuta, ki je velik del rallyja preživel na petem mestu, se je moral na koncu zadovoljiti s šestim mestom pred Loubetom s Fordom na sedmem in zmagovalcem WRC2, Rosselom na osmem mestu. Neuville se je na rally vrnil v nedeljo in z zmago na Power Stageu osvojil pet točk za prvenstvo.

V prvenstvu sta skupaj vodilna Evans in Ogier, točko pred Rovanpero. Naslednji rally bo maja na Portugalskem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež24.04.2023 07:55
Lepo vreme, dobra dirka za gledalce v petek in soboto. Kakšen WRC-1 avto več bi bil dobrodošel, čeprav so tudi v WRC-2 odlični. Neuville zaj..... enkrat več, dela čisto nepotrebne napake. Zaradi nesreče Breena dodatni varnostni ukrepi pri ograjah (z balami sena), vsaj na Vinski Vrh - Duga Resa je bilo tako. Pohvale za Turka, odlična vožnja in super rezultat, tako dolgih dirk ni vajen. Že popis je velik zalogaj, zato še enkrat čestitke. Prihodnji vikend pa Vipava, z velikim številom prijavljenih, bo objavljena časovnica kar na knap.
Msport224.04.2023 17:48
Samo dobro za Evansovo samozavest, da mu je po letu in pol uspelo ponovno zmagati. Prvenstvo skupno pa odprto, da bolj ne gre. Pa lepo je bilo gledati TV etape na HRTju, kjer je bil sokoment. Jura se fura. ;-)
S_pat24.04.2023 22:45
WRC-1 zgleda da jih bo vedno manj. Hyundai sprva sploh ni mislil nastopat na tej dirki. Počasi bomo ugotovili da se nima smisla s temi WRC-1 dajat. Naj lepo grejo vsi v WRC-2 ene 6 proizvajalcev 40-50 avtov na štartu pa bojo borbe do zadnjega metra. Zgleda pa da je Rovanpera kar naenkrat padel na realna tla po lanski dominatni sezoni letos samo ene stopničke v Monte-Carlu. Še vedno pa vodi dirkač z eno dirko manj kar je že malo sramotno.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija