Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Grossi dobil Vipavo, odstop Turka
Rally Vipava
Grossi dobil Vipavo, odstop Turka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.04.2023 23:59

Na prvem letošnjem rallyju je v skupnem seštevku slavil Italijan Federico Laurencich, najboljši Slovenec pa je bil domačin Marko Grossi s Hyundaijem i20.

Artur Švarc Uroš Modlic,

Tretja stopnička skupno je pripadla avstrijskemu dirkaču Danielu Mayerju s Peugeotom 208, sledita pa še dva slovenska dirkača, Mark Škulj s Corso in veteran Darko Peljhan s VW Polom RN4. Do četrte preizkušnje je bil na vrhu Rok Turk, ki je vodil s 25 sekundami, potem pa se je zgodila okvara turbo polnilnika in je dopoldanski del končal na tretjem mestu s 13 sekundami zaostanka. Njegova ekipa ni mogla rešiti napake, zato so se odločili, da se umaknejo z rallyja. Vodilni Grossi je imel vse vajeti v rokah, da dobi rally tudi skupno, 20 sekund za njim pa je bil Laurencich. A Grossi je prav na nočnih Žabljah napravil napako in se zavrtel, za povrh mu je ugasnil še motor in 25 sekund prednosti se je spremenilo v 5 sekund zaostanka in Grossi se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Prav na zadnji preizkušnji je sijajno odpeljal tudi Škulj, ki je bil 10 sekund hitrejši od Peljhana in mu speljal četrto mesto skupno in drugo v domačem prvenstvu za samo štiri desetinke. Konec maja bo na sporedu drugi rally, Rally Velenje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež01.05.2023 20:16
Vrtenje na predzadnjem ovinku dirke, ob 25 sekundni prednosti, je ena velika šlamastika za Grossija. Ki se je sicer peljal dobro, z majhnimi zaostanki za Turkom. Za katerega smo dopoldne želeli, da bi zaradi zanimivosti prebil kakšno gumo, ne pa odstopa. Presenečenje rallyja je Kovačič s Corso, ki je bil drugi za Škuljem v diviziji 2. Sicer solidna dirka, gledalcev v dopoldanskem delu pa manj kot v preteklih letih (verjetno zaradi praznikov).
© Copyright 1999-2022 Avtomanija