Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Z dirkaškim Rangerjem Raptorjem na dakarsko dirko
Napoved
Z dirkaškim Rangerjem Raptorjem na dakarsko dirko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.06.2023 13:54

Američani so sprejeli odločitev, da se na vzdržljivostni rally z letnico 2025 prijavijo z Rangerjem Raptorjem T1. To bo njihova prva udeležba kot tovarniško moštvo.

Urednistvo Ford

Dirkaški oddelek Ford Performance je dirkal in zmagoval v številnih prvenstvih, od Le Mansa do Monaka in od Daytone do Bathursta, niso pa nikdar sodelovali na eni najtežjih dirk na svetu, na kultnem reliju Dakar. Na pomoč pri temu zahtevnemu projektu so priskočili še inženirji iz M-Sporta in Neil Woolridge Motorsporta, ki sodelujejo pri razvoju dirkaškega Rangerja Raptorja T1, z njim pa se bodo pomerili v kategoriji Rally Raid T1+. Iz Forda sporočajo, da se bodo za namen testiranja udeležili še španske dirke Baja España Aragón in maroške izvedbe Rally du Maroc.

 

»Reli Dakar resnično predstavlja sam vrh svetovnih terenskih dirk. S Fordom smo v preteklih letih dosegli velik uspeh na reliju FIA WRC in komaj čakamo, da bomo enako raven osredotočenosti, energije in truda uporabili tudi za tekmovanje z Rangerjem na Dakarju,« je povedal Malcom Wilson, direktor družbe M-Sport.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija