Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Merli dobil našo najbolj prestižno dirko
GHD Ilirska Bistrica 2023 - Nedelja
Merli dobil našo najbolj prestižno dirko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.09.2023 23:09

Itlaijan Christiano Merli je zmagovalec tradicionalne dirke v Ilirski Bistrici.

Andrej Vrh Andrej Vrh

Jutranjo meglico zaradi zgodnjega štarta so pregnali glasni in še vedno atraktivni starodobniki. Prva tekmovalna vožnja je potekala dokaj gladko dokler ni poljski dirkač Maciej Serafin pošteno obdelal svojega Lancerja Evo X. Ob vstopu v najhitrejši del proge je izgubil oblast nad dirkalnikom, ter se od zida odbil na dvojno odbojno ograjo, jo pokosil kakih 20 metrov, ter se 100 metrov nižje ustavil na robu ceste.

Sanacija je trajala kako uro. Po koncu prve vožnje je sledila slavnostna otvoritev dirke. Letošnjo dirko je odprla eminentna gostja predsednica države Nataša Pirc Musar. Vse skupaj pa je nadgradil še prelet oziroma kar mini letalska predstava šolskega reaktivnega letala iz nekdanje države G-2 Galeb. Za krmilom pa dirkač oziroma pilot Marjan Smrdelj.

Po slavnostni otvoritvi je bil čas za drugo tekmovalno vožnjo, katero si je v spremstvu družine, bistriškega župana Dr. Gregorja Kovačiča in direktorja AŠ 2005 Dagmarja Šustra na predsedniški tribuni pri krožišču ogledala tudi predsednica države. V sončnem vremenu je tudi druga vožnja potekala brez posebnosti. Tako, da je množica ljubiteljev avtomoto športa okoli 17. ure pozdravila zmagovalca. Drugič zapored je to postal italijan Christian Merli, drugi je bil novinec v Ilirski Bistrici španec Joseba Iraola Lanzagorta, tretji pa čeh Petr Trnka.

Med avtomobilisti je zmagal poljak Karol Krupa s Škodo Fabio, pred avstrijcem Karlom Schagerljem z VW Golfom in francozom Nicolasom Warverjem s Porschejem 997 GT3 R. Najhitrejši slovenec je bil Vladimir Stankovič z Osello na osemnajstem mestu. V slovenskem prvenstvu je po tesnem boju slavil domačin Milan Bubnič z njegovo Lancio, ki je v nedeljo delovala kot odlično namazan stroj. Drugi Matevž Čuden S Porschejem 991 GT3 je zaostal 2 sekundi, tretji Anže Dovjak s Hyundajem i30 TCR pa je zaostal 8 sekund. Četrti je bil po težavah v prvi vožnji Matej Grudnik z renault Cliom. Veseli dejstvo, da imamo sedaj štiri dirkače, ki se lahko enakovredno borijo za naslov državnega gorskega prvaka. Pa tudi gledalci so se letos vrnili v Ilirsko Bistrico, kot v starih časih. Spektakel je uspel.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija