Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Posadka Mrak – Vončina
Zaključila na stopničkah
Andrej Mrak in David Vončina sta si na rallyu Saturnus privozila prve letošnje stopničke. Idrijca sta najbolj znan rally pri nas, končala na 2. mestu v pokalu Yugo.
PR
13. maj 2008 | 8:47:43

31. rally Saturnus, katerega se je v lepem pomladanskem vremenu udeležilo 83 posadk iz 6 držav, se je začel v petek popoldan, s kratko hitrostno preizkušnjo na speedway stezi v Ljubljani. Več tisoč glavi množici navijačev, se je na največjem domačem rallyu prvič predstavila tudi posadka Mrak – Vončina, ki je na uvodni hitrostni preizkušnjj dosegla 3. čas v pokalu Yugo.

Opogumljena z dobrim začetkom, sta Idrijca drugi dan rallya, ki je potekal v okolici Trbovelj, še bolj pritisnila na plin in se sredi sobote prebila celo na 2. mesto med tekmovalci, ki tekmujejo z dirkalniki iz Srbije. Kljub vožnji na nož, sta Andrej in David na zadnjem sobotnem brzincu izgubila nekaj dragocenih sekund in drugi dan rallya zaključila na 3. mestu.

Po gostovanju v Zasavju, so se posadke v nedeljo vrnile v Ljubljano, v bližini katere so potekale tri različne hitrostne preizkušnje, med njimi tudi najdaljša, skoraj 30 km dolga Višnja Gora. Kljub utrujenosti, je naša posadka uspela zadržati visok ritem vožnje in z malo sreče, je do konca 223 km dolgega rallya pridobila še eno mesto in tako drugi letošnji rally za državno prvenstvo zaključila na 2. mestu v pokalu Yugo, s čimer je v popolnosti izpolnila zadane cilje. Dobro uvrstitev sta Mrak in Vončina dosegal tudi v diviziji I, kjer sta bila uvrščena na 7. mesto.

»Rally je bil zelo dolg in naporen, tako za avto kakor za naju. Prav to je še povečalo veselje in ublažilo občutke utrujenosti ob prihodu na ciljno rampo. V sami dirki sem res užival. Avto je deloval brezhibno in boj z konkurenco je bil zelo napet. Doseženo drugo mesto nam pove, da je pred nami še nekaj poti do samega vrha. Za to se bomo kot ekipa trudili še naprej, da ga osvojimo,« je po rallyu izjavil Andrej: »Rad bi se še zahvalil vsem sponzorjem in celotni ekipi, da nam je uspelo doseči cilje, ki smo si jih zadali pred rallyem.«

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija