Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Bužga motoršport
Odličen prolog v sezono
Aleš Bužga je tudi v letošnjem letu sezono najprej pričel v karting pokalu Sportstil. Po uspešni dirki v italijanskem Cividalu se je minuli konec tedna udeležil še druge dirke na krškem kartodromu Raceland. Trenutni izkupiček je tretje mesto v razredu 125 kubičnih gokartov skupine heavy.
PR
17. maj 2008 | 10:59:16

Sončna sobota se je za Aleša Bužgo pričela s tehničnimi težavami, zato je moral finalno dirko pričeti skoraj povsem iz ozadja. Med dirko se je pogumno prebijal vse do končnega četrtega mesta, kar mu je naneslo dovolj točk, da trenutno po dveh dirkah zaseda odlično tretje mesto v skupni mednarodni konkurenci razvrstitve pokala Sportstil. Kot pravi je nastopanje v omenjenem karting pokalu odlična psihična in fizična priprava za dirke državnega krožno-hitrostnega prvenstva.

Tretja dirka sezone bo na sporedu 14. junija v Ptuju, kjer bo poskušal Aleš napasti sam vrh svojega razreda. Vmes pa se bo pričelo domače krožno-hitrostno prvenstvo SPTA – NIL Motorsport Cup, kjer upa na odlične rezultate s svojim Renaultom Meganom.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija