Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   EBV sport
Robida pripravljen za Cerklje
Aktualni državni prvak v krožno-hitrostnem avtomobilizmu Zdene Robida se bo konec tedna udeležil svoje prve letošnje dirke. V Slovenskem prvenstvu turnih avtomobilov – NIL Motorsport Cup 2008 bo nastopil z novim Seatom Leonom, ki ga je čez zimo pripeljal s Portugalske, generalno obnovil in pripravil za tekmovanje v skupini E1+2000.
PR
29. maj 2008 | 7:19:51

Seat Leon v sebi skriva 2,0 litrski pogonski agregat podkrepljen s turbinskim polnilnikom, ki je sposoben iz sebe iztisniti zavidljivih približno 320 konjskih moči (236 kW). Moč je odvisna od nastavitev turbine ter elektronike. Podvozje je povzeto po Leonih, ki tekmujejo za svetovno prvenstvo turnih avtomobilov imenovano WTCC (World Touring Cars Championship). Zato so pričakovanja razumljivo visoka, a kljub temu Zdene Robida poudarja, da tekmuje predvsem za svoje lastno veselje in zadovoljstvo.

Po lanskoletnem uspehu s Volkswagnom Beetlom v domačem krožnem prvenstvu divizije 2 se Zdene nadeja ponovnega uspeha, a poudarja, da je potrebno prej avtomobil dodobra spoznati.

»S Seatom sem naredil že nekaj testnih krogov na kartodromu Raceland, logaškem Blagomix Racing Parku in nenazadnje tudi na hrvaškem dirkališču Grobnik v različnih vremenskih pogojih. Leon se je vedno izkazal za odlično vodljiv avtomobil, ki svojo moč pokaže šele v višjih vrtljajih. Bolje mu ležijo hitre proge. Rad bi se tudi zahvalil ekipi, ki mi je pomagala pri pripravi avtomobila. Obšli smo večino začetnih težav s katerimi smo se srečevali že pri pripravi Volkswagna Beetla. Avtomobila sta si precej podobna, zato smo lahko že osvojeno znanje preprosto prenesli na Leona. Kot kaže bo letošnja konkurenca kar pestra, zato upam na ostre in zanimive, a poštene boje na stezi. Sicer pa želim vsem nasprotnikom veliko sreče pri poskušanju me ujeti,« še dodaja z nasmehom.

UREDNIŠTVO: Na spodnjem video posnetku si lahko ogledate prvo vožnjo Seata Leona posneto pred dobrim mesecem dni na kartodromu Raceland.

29.5.2008 | jay
ojoj, ta posnetek pa ni ravno reklama za dirkanje, bolj za izlet

29.5.2008 | IztokFranko
mogoče si spregledal napis "prvo vožnjo"... dvomim, da svoj novi avto z 0 km takoj na polno pribiješ do blokade ;)

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija