Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   6. rally starodobnikov Dunaj-Trst
Zakonca Horvat tudi na Dunaj
Na mednarodni rally starodobnih vozil Dunaj-Trst 2008 sta se kot tretja slovenska posadka prijavila še zakonca Hrovat. Sašo in Marija bosta med 20. in 23. avgustom nastopila z rdečim astonom martinom DB6 coupe izdelanim leta 1967. Izmed treh slovenskih posadk bosta tako upravljala z najstarejšim slovenskim avtomobilom na tej dirki.
Uredništvo
11. julij 2008 | 8:01:09

Aston martin se kot vsak pravi angleški avtomobil ponaša z volanom na desni strani potniške kabine. Prostornina motorja znaša 4,2 litra, kar zadošča, da angleški lepotec pri polni obremenitvi iz sebe iztisne za tista leta zavidljivih 220 kilovatov oziroma 300 konjskih moči. Posebnost avtomobila je še avtomatični menjalnik. V garaži družine Hrovat se nahaja zadnjo leto in pol. Družbo mu dela še daimler DB18 barker SS convertible iz leta 1951. Njun prvi rally po pravilih Competition Classa pa je bila letošnja preizkušnja Targe Florio na južnem delu italijanskega otoka Sicilije. Njuna želja je predvsem nabiranje izkušenj in seveda osvojiti po vseh močeh najboljše mesto. Že čez nekaj let pa ju bomo najverjetneje videli nastopiti z dirkalnim starodobnim vozilom v razredu Race Class.

Prijave so se s koncem mesecem junijem zaključile. Poleg zakoncev Hrovat bosta izmed slovenskih ekip nastopila še Bogomil in Margareta Prebil s porschejem 911 SC targa (tudi Competition Class) ter Metod Papež in Mišo Šapec s fordom escortom RS2000 v razredu Race. Na rally se je v Competition razredu sicer prijavilo 53 ekip ter v Race Classu 37 posadk. Ob doplačilu pa so še vedno možne prijave.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija