Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   3. MotorSport Salon Ljubljana
Potrjen Audi R15 TDI
Audi je vse od leta 1999, odkar nastopa na prestižni vztrajnostni dirki v Le Mansu, osvojil kar 9 zmag v najmočnejšem razredu LMP1.
Uredništvo
22. december 2010 | 17:28:06

Z dirkalnikom iz Ingolstadta so začeli nastopati najprej z bencinsko gnanim pogonskim agregatom, zadnja leta pa uspešno pobirajo največje pokale s pomočjo dizelskih – TDI-motorjev. Prav z modelom R15 TDI, kakršen bo prišel v Slovenijo v sklopu 3. MotorSport Salona Ljubljana, so Nemci z vozniki Bernhardom, Dumasom in Rockefellerjem slavili na letošnji 24-urni dirki pred preostalima dvema audijema.

Organizator je nadvse navdušen, da mu je uspelo v sodelovanju s Porschejem Slovenija zagotoviti prihod tako atraktivnega dirkalnika, ki poleg formule 1 predstavlja višek sodobne avtomobilistične tehnologije. Seveda pa Audijev dirkalnik ne bo edina zvezda na MotorSport Salonu, saj bo na najem predstavljeno večje število tudi drugih avtomobilističnih in motociklističnih dirkalnikov.

Navdušenci avto-moto športa bodo na zdaj že tradicionalnem 3. MotorSport Salonu Ljubljana, ki bo potekal med 12. in 13. februarjem 2011, videli še predstavitev vseh avtomobilističnih in motociklističnih športnih panog. Zveze AŠ2005, AMZS-Šport in klubi bodo pripravili večje število delavnic, kjer bodo mladi pridobili informacije, kako vstopiti v avto-moto šport. Poleg pridobivanja informacij in ogleda razstavljenih eksponatov, pa se bo mogoče preizkusiti tudi na različnih simulatorjih, sesti v gokart ali formulo, preizkusiti trial motor, se popeljati z dirkalnikom po poligonu …

V prihodnjih tednih vas bomo še obveščali o novostih, ki vas bodo pričakale na 3. MotorSport Salonu. Informacije: www.motorsport-salon.si

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija