Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Primož Škorjanc
Schkorc prvič na rallyu
Primož Škorjanc iz Dolenje Vasi pri Preboldu, ki je do sedaj odpeljal že kar nekaj neuradnih dirk, se bo ta konec tedna prvič pojavil na rallyu.
Simon Omahen Simon Omahen
10. maj 2012 | 23:53:36

Jutri se pričenja rally Saturnus, kjer bo nastopilo kar nekaj slavnih imen, a med 72 prijavljenimi je potno knjigo prejelo le 64 posadk. Izmed teh štiriinšestdesetih pa tokrat ne bomo izpostavili tistih najhitrejših, oziroma tistih, katere pričakujemo v ospredju, ampak začetnika v rallyu – Primoža Škorjanca.

Primoža bolje poznamo/te pod njegovim nadimkom Schkorc, saj je z njim nastopil že na številnih neuradnih dirkah. Na tem mestu velja omeniti številne nastope na neuradnem slovenskem prvenstvu Time Attack, kjer je velikokrat osvojil prvo mesto, leta 2011 sezono končal na skupnem drugem, pred tem pa tudi sam aktivno pomagal organizirati avtoslalome pod okriljem AMD-Šempeter in seveda nastopil tudi na avtoslalomih drugih društev. Na vseh dirkah je Schkorc dokazal, da je iz vrhunskega testa, saj se je s slabšim materialom uspešno kosal s tistimi z globokimi žepi in tako mnogo hitrejšimi avtomobili.

Torej po številnih neuradnih dirkah in uspehov, ki niso šli v »svetovno« zgodovino je tudi pri Primožu prišel čas, da se pojavi na čisto pravem rallyu. Na Saturnusu bo ekipa Škorjanc  - Škapin še vedno zvesta francoski avtomobilski znamki Renault, kjer bo njun Renault Clio 1.4 16V tokrat opremljen s številko 72 (na ogled prve etape pa se je podal prav tako z Renaultom in to s Twingom RS). Tu velja omeniti, da se je tudi Gregor Škapin preizkusil na dirkah Time Attack, ter prav tako požel veliko uspehov, upajmo, da jih bo tudi pri branju sovoznikove knjige (zapiskov rut).

Za konec velja še enkrat omeniti, da od Primoža pričakujemo veliko vozniških in dirkaških spretnosti. Vemo, da se ne bo uvrstil visoko, a vsak začetek je težak, na kar pa Schkorc odgovarja takole: »Če bo avto res vozen do rallya, naj v naprej povem, da bo naš moto: »Nismo hitri, smo pa lepi.« Če se komu ljubi šraufati/pomagati pa se nam lahko mirno pridruži (smeh).«

Primož želimo ti srečo pri tvoji profesionalni dirkaški karieri – Srečno!

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija