Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   GHD Lučine
Znova rekorden vikend v Lučinah
Tako napete in razburljive tekme v Lučinah še ni bilo! V hudem boju z edinim resnejšim tekmecem Italijanom Federicom Liberjem jo je dobil Čeh Vaclav Janik, ki je za nameček kar trikrat dosegel rekord proge.
Uredništvo
15. avgust 2016 | 0:40:06

Če se je lani zdelo, da smo v svojih napovedih, da se bližamo najboljšim časom voznikov, ki se bodo približevali zgolj dvema minutama, skoraj preveč optimistični, smo se danes tej magični meji od Todraža do Lučin nevarno približali!
 

Pričakovanja po sobotnih treningih se niso samo uresničila, ampak so bila s tokratno dirko v Lučinah celo presežena: kar dva rekorda proge smo videli že v prvi vožnji – prvega je postavil Čeh Vaclav Janik in rezultat tekmeca Italijana Federica Liberja od lani (2:03.98) še izboljšal, za več kot sekundo, na koncu se je ura na semaforju ustavila pri 2:02.70. A rekord je zdržal zelo kratek čas, slavje je že čez nekaj minut pokvaril dosedanji rekorder Federico Liber, ki se mu je ura ustavila pri 2:01.90!

Tekme še zdaleč ni bilo konec: Čeh Vaclav Janik je v drugi vožnji znova presegel svoj najhitrejši čas na progi od Todraža do Lučin, in, najpomembneje, tudi REKORD Italijana Liberja iz prve vožnje, in to zgolj za 7 stotink … Čas je popravil na 2:01.83. Tako je vrgel rokavico tekmecu Liberju, ki je startal za njim. S časom 2:02.36 Italijan ni uspel podreti novega rekorda, a za nekaj stotink je v skupnem seštevku voženj še uspel zadržati prednost pred Janikom pred tretjo vožnjo, ki pa je odločila zmagovalca. Janik je še enkrat odpeljal odlično in dosegel novi uradni rekord lučinske proge: 2:01.30. Liber se je moral zadovoljiti s skupno drugim mestom, četudi je tretjo vožnjo odpeljal odlično. Na tretjem je slavje Čehov dopolnil mladi Petr Trnka, tudi zmagovalec med prototipi do 2000 cm³.  

Med Slovenci je bil vnovič najhitrejši Vladimir Stankovič (skupno 8. mesto), ki je po zadnjem včerajšnjem treningu uspel po manjši nezgodi sanirati Nemesis RME 04, in z iz vožnje v vožnjo boljšim časom dokazal, da se je z dirkalnikom dobro ujel. Drugi je bil Milan Bubnič (skupno 15. mesto), takoj za njim pa Peter Marc (skupno 21. mesto).

Boja za zmago v slovenskem državnem prvenstvu (DP) je bil bistveno manj napet, Bubnič je bil za tekmece premočan, za nagrado pa je pobral tudi zmago v konkurenci vozil E1 – Švicar Ronnie Bratschi je namreč imel že v prvi vožnji težave z dirkalnikom in odstopil, slovenski voznik pa je to prednost znal dobro izkoristiti. Drugi najboljši v generalni razvrstitvi za državno prvenstvo je bil Peter Marc, tretje je zasedel Aleš Prek.

Bubniču, ki je sicer na treningih imel nekaj težav s svojo Lancio Delto, je bila nedeljska dirka naklonjena, tako da suvereno ostaja v vodstvu DP, četudi sam priznava, da se lahko na naslednjih treh dirkah zgodi še marsikaj.  

Hud boj se je vnemal tudi za najvišja mesta dobro zastopane Divizije 1; tokratnega je dobil Janko Čebron z zgolj dvema desetinkama prednosti pred Gregorjem Jurakom, ki mu je očitno proga ustrezala in je tako odpeljal tekmo, s katero mora biti, kot je povedal, glede na pretekle tri zadovoljen (zabeležil je dve ničli, zmaga v Verzegnisu pa je zaradi odpovedi ene izmed voženj štela le polovično). Na tretje se je uvrstil Manuel Dessardo. Vodilni do Lučin v Diviziji 1 Aleš Žakelj – Kafečk je dirko končal na 7. mestu.

Osmoljenec dirke je gotovo Švicar Ronnie Bratschi, ki je včeraj na tretjem treningu dosegel nov najboljši čas med turnimi vozili (2:13.17), danes pa odstopil že v prvi vožnji. Sam je že včeraj povedal, da bi rad tokratno dirko odpeljal kar najbolje, saj ga prihodnji konec tedna čaka pomembna tekma v Švici.   

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija