Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Italijanski izziv za Aleksa Humarja
Državno prvenstvo se bo konec tedna nadaljevalo z relijem Alpi Orientali v okolici italijanskega Vidma.
Uredništvo Uroš Modlic
25. avgust 2016 | 14:30:52

Vodilno mesto v slovenskem državnem prvenstvu brani Aleks Humar (renault clio R3T). Ekipa Oktan Šport prisotna tudi na reliju Barum na Češkem, ki šteje za evropsko prvenstvo.

V slovenskem državnem prvenstvu so bili do zdaj izpeljani trije reliji. Zadnja dva je v svojo korist odločil Aleks Humar (renault clio R3T), ki je do zdaj dobil tudi 13 od skupno 29 izpeljanih hitrostnih preizkušenj in tako potrdil prevlado v državnem prvenstvu. Humar bo drugo polovico sezone začel kot vodilni, pred nami pa sta dva zelo pomembna relija. Najprej reli Alpi Orientali v okolici Vidma in Čedada v Italiji, dva tedna pozneje pa še Petrol reli Nova Gorica.

Humar, ki mu bo tudi tokrat zapiske bral Jaka Cevc, italijanski reli že dobro pozna. Tam je odlično vozil tudi lani, ko reli ni štel za slovensko DP. Osnovne značilnosti relija bodo enake tudi letos, to so zelo zavite ceste z dobrim oprijemom. Humarja torej čaka prava asfaltna klasika, na kateri se bo za visoko mesto potegoval tudi v italijanskem pokalu Renault Clio. Humarjev dirkalnik je bil po zadnjem reliju v Železnikih obnovljen, večjih sprememb pa ni bil deležen.

"Vsekakor nas čaka zahtevna, a istočasno lepa dirka. Značilnosti cest so relativno dobro znane, z Jako bova vozila po najboljših močeh in poskušala iztržiti dober rezultat," pravi Humar. Reli se bo začel v petek zvečer s prvo hitrostno preizkušnjo, nadaljeval pa še v soboto in nedeljo.

Ekipa Oktan Šport bo konec tedna s svojim voznikom Lazslom Nemetom (peugeot 208 R2) prisotna tudi na reliju za evropsko prvenstvo na Češkem. Na reliju Barum se bo Nemet poskušal približati stopničkam v razvrstitvi ERC3 z zadnjega relija na Poljskem.

Reli26.8.2016 6:24:16
Upajmo da jim ne ukradejo zapiskov

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija