Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aleks Humar petič državni prvak Slovenije v reliju
Aleks Humar in njegov Jaka Cevc sta na reliju Croatia v Poreču, predzadnji preizkušnji državnega prvenstva, potrdila naslov državnega prvaka v skupni razvrstitvi.
Uredništvo Uroš Modlic
2. oktober 2016 | 12:22:19

Kljub nesreči pred štartom relija je uspela njuna ekipa usposobiti dirkalnik, Humar pa je z odlično vožnjo odpeljal vseh 12 hitrostnih preizkušenj. Humar in Cevc sta bila tokrat med Slovenci druga, letos pa sta od šestih relijev zmagala na štirih.

Peti naslov državnega prvaka si je Aleks Humar priboril na dolgem reliju v hrvaški Istri, ki je štel tudi za FIA evropski pokal, svoje pa so dodale še hitre, popeskane in drseče istrske ceste. Te so Humarju zagodle že na shakedownu, zadnjem testiranju pred začetkom relija. Pred enim izmed skokom je izgubil nadzor nad zadkom renault clia R3T in rezultat je bila spektakularna nesreča. Čeprav je Humar z ekipo sprva pomislil na odstop, so v servisu vendarle zavihali rokave in z veliko iznajdljivosti in požrtvovalnosti uspeli clia zakrpati. Avtomobil je bil sicer bistveno slabše vozen kot sicer, toda lepilni trak je vse ključne sestavne dele vendarle dobro držal skupaj. Humar in Cevc sta po previdnejšem začetku v zadnjem delu relija in celo napredovala na drugo mesto v konkurenci slovenskega državnega prvenstva. To je Humarju, ki je letos dobil štiri od šestih izpeljanih relijev državnega prvenstva, zadoščalo za potrditev naslova državnega prvaka. Sovozniku Jaki Cevcu za naslov med sovozniki še manjka 4,5 točke na zadnjem reliju v Idriji.

"Kakšna dirka, res prava vožnja iz pekla do nebes. Nesreča na shakedownu je prišla povsem nepričakovano. Čez tisti ovinek sva pred tem že trikrat enako peljala. Mislil sem, da je vsega konec in da nas čaka na zadnjem reliju še napet boj za naslov prvaka. Po takem reliju se lahko samo zahvalim ekipi, ki je z veliko truda in znanja popravila avtomobil in omogočila ta rezultat. Današnja dirka je najboljši pokazatelj, da je reli pravi ekipni šport," je po zaključeni zadnji, 12. hitrostni preizkušnji povedal Humar.

Državno prvenstvo v reliju se zadnji konec tedna v oktobru zaključi v Idriji.

rally-fan2.10.2016 15:08:47
Bravo fanta, zasluženo! Čestitke
janko2.10.2016 15:24:01
Bravo čestitke ekipa svaka čast
md2.10.2016 21:45:47
Čestitke vsekakor, samo zdaj ga pa spet ne bo v Idrijo :(
igbu2.10.2016 23:06:52
veš da prideta v Idrijo saj rabi Jaka še 4.5 točke za naslov prvaka
murto24.10.2016 16:55:12
Bravo Humar, me pa zanima ali je Citroen res slabše pripravljen od Renaulta in Peugeota ali je morda težava v voznikih?

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija