Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Alen Draganovič navdušil s tovornjakom
Alen Draganovič je z odliko sklenil uvodni dirkaški konec tedna FIA evropskega prvenstva v dirkah s tovornjaki. Na četrti dirki na stezi Red Bull Ring pri Spielbergu je osvojil kar šesto mesto skupno in celo zmagal v razvrstitvi zasebnikov.
Uredništvo
15. maj 2017 | 18:18:08

Slovenski dirkaški novinec v družbi »starih mačkov« dirkanja s tovornjaki

Alen Draganovič je 26-letni mladenič iz Žalca, ki do zdaj ni odpeljal še nobene dirke. Za svoj debi si je izbral kar uvodno preizkušnjo FIA evropskega prvenstva z dirkaškimi tovornjaki in prvi konec tedna v sezoni odpeljal z odliko. Čeprav je bil popoln novinec v družbi bistveno bolj izkušenih dirkačev, ga strah in trema nista zdelala, temveč se je pogumno boril z ovinki in postopno napredoval. Potem ko je včeraj na obeh dirkah končal na 14. in 13. mestu, je bila nedelja zanj še bistveno bolj uspešna.
 
Skoraj si je privozil prvo štartno mesto za drugo dirko dneva ...

V prvi današnji dirki je imel sicer smolo, saj se je še z dvema sotekmovalcema zapletel v trčenje tik pred koncem dirke. Dirka je bila po tem dogodku, tovornjaki so namreč obstali na izletni coni v pesku, tudi predčasno prekinjena. Draganovič je bil deveti in je tako le za eno mesto – prva osmerica v drugi dirki štarta v nasprotnem vrstnem redu – zgrešil prvi štartni položaj nedeljske druge dirke. Kljub temu, da je štartal komaj z devetega mesta, je Žalčan pridobil tri mesta in dirko končal kot šesti med skupno 15 vozniki. Bil je tudi najuspešnejši v razredu zasebnikov, zato so mu v Spielbergu zavrteli tudi slovensko himno.

»Za nami je precej napet konec tedna, vesel pa sem tega rezultata. Kot novinec ga vsekakor nisem pričakoval. Dokazal sem, da se kljub pomanjkanju izkušenj in z nekaj sreče lahko pripeljemo celo na rob najboljše peterice,« je po štirih odpeljanih dirkah povedal Draganovič.

Evropsko prvenstvo v dirkanju s tovornjaki se bo konec meseca nadaljevalo v italijanskem Misanu.

hipi15.5.2017 18:46:10
citiram: "Potem ko je včeraj na obeh dirkah končal na 14. in 13. mestu, je bila nedelja zanj še bistveno bolj uspešna..." včeraj je bila nedelja.
Tilen15.5.2017 19:21:49
Super nimaš kej.Jest si tukaj razlagam dve možnosti ali imamo v Sloveniji en velik do sedaj skriti dirkaški talent ali pa je na teh dirkah slaba konkurenca,da se tako visoko pelješ na prvi dirki pri 26 letih proti izkušenim dirkačem
wonnaberacing16.5.2017 16:05:19
Jst mislim, da ni tako slaba konkurenca, da bi se lahko ta rezultat metal v koš. In sem mnenja, da je tukaj vsekakor vsaj nekaj talenta potrebnega. Me pa zanima s kerga konca je desc, da se mu slučajno ne pripeljem nasproti, ravno, ko bo treniral.
logistik10.6.2017 20:22:31
@wonn..... S katerega koca je, vidiš že v prvih stavkih članka. (Alen Draganovič je 26-letni mladenič iz Žalca,----)

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija