Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Rally Adriatico
Aljoša Novak do odstopa drugi
Aljoša Novak in Matej Čar sta na reliju italijanskega državnega prvenstva odstopila, potem ko sta po prvem dnevu dirkanja na makadamskih cestah držala odlično drugo mesto.
Uredništvo
16. maj 2017 | 11:01:14

Reli Adriatico je v pokrajino Marche privabil smetano italijanske reli scene, ki stavi na dirkanje po makadamu. Drsenje skozi ovinke v pokrajini Marche je bilo za vse velik izziv, pričakale so jih ozke ceste in kar petnajst hitrostnih preizkušenj v dveh dneh. Slovenska posadka Aljoša Novak - Matej Čar je tudi tokrat nastopila z Mitsubishi Lancerjem EVO9. Kot novinca na tem reliju nista mogla računati na poznavanje hitrostnih preizkušenj, kar pa ne velja za njune italijanske tekmece. Trije prehodi na treningu so jim vseeno zagotovili dobre zapiske, s katerimi sta se prvi dan tekmovanja prebila do drugega mesta v skupini N. Za vodilnim Bruschetto sta zaostajala manj kot minuto, na prvi nedeljski hitrostni preizkušnji pa se je nastop zanju žal končal z nesrečo.

"Ceste so bile zelo ozke. Pred ovinkom sem bil malo prehiter, odneslo me je z linije in trčil sem v brežino. Odtrgalo je sprednje desno kolo. Žal mi je napake, toda na takem reliju in na tako zahtevnih cestah se lahko to hitro zgodi. Kljub odstopu optimistično gledamo v prihodnost, saj so bili doseženi časi tudi tokrat zelo dobri," je reli komentiral Aljoša. Naslednja preizkušnja za makadamsko prvenstvo bo 15. in 16. julija v San Marinu.

.18.5.2017 15:22:23
"Nista mogla računati na poznavanje hitrostnih preizkušenj"....še nekaj časa nazaj, ko je bila ena tema na fb-ju je Aljoša dejal, da sta za popis dovolj dva prehoda.....no,tukaj pa,da kot novinca na reliju nista mogla računati na poznavanje hitrostnih preizkušenj, kljub temu, da sta imela tri prehode.....halo?????
...18.5.2017 22:12:16
Pametnjakovič pač.... Pa še WRC je nehal komentirat kar je tudi zelo uredu da ga ni treba poslušati kako soli pamet, ko pa pride do dirke se pa vse neha.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija