Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Rally Velenje - OPV Šport
OPV Šport do zmage in drugega mesta na rallyju Velenje
Ceremonialni štart s Titovega trga v Velenju je bil minuli petek uvod v že tradicionalni rally Velenje, ki je letos doživel že 32. ponovitev.
Uredništvo
30. maj 2017 | 15:05:26

Zahtevne hitrostne preizkušnje v skupni dolžini 104 kilometre so v soboto čakale na 70 posadk iz osmih držav, od tega so štiri posadke zastopale društvo OPV Šport. Nekatere bolj, nekatere malce manj uspešno, a na koncu so se v društvu lahko veselili odličnega rezultata.

Povsem na vrhu, na najvišji stopnički in z zmago v skupni razvrstitvi sta rally zaključila Rok Turk in Blanka Kacin s Peugeotom 208 T16. Z atraktivno vožnjo in z najhitrejšimi časi hitrostnih preizkušenj sta navduševala številne gledalce, ki so se zbrali ob trasi rallyja. Po napetih bojih za najvišja mesta sta v cilju prejela pokale za zmago, s katero sta ponovila uspeh izpred dveh let, ko sta prav tako v Velenju ob prvem nastopu z dirkalnikom R5 prvič zmagala.

Precej smole pa sta imela Andrej Čuk in njegova sovoznica Nastja Jurca, ki sta s svojim Renault Cliom zdrsnila s ceste že na drugi hitrostni preizkušnji - dirkalnik je bil sicer nepoškodovan, a v položaju iz katerega vrnitev nazaj na cesto ni bila več mogoča. Malce več sreče s prihodom v cilj sta imela Jure Jereb in Boštjan Vidmar, ki sta do devete hitrostne preizkušnje držala 5. mesto v diviziji 1, nato pa tudi onadva zdrsnila s ceste in porabila kar nekaj časa, da sta njunega Volkswagen Pola s pomočjo zagretih gledalcev spravila nazaj na cesto in nadaljevala. V cilju je bilo skupaj z izgubljenim časom to dovolj za 11. mesto.

Sta pa v diviziji 1 tik pod vrhom na odličnem 2. mestu končala Simon Mlinar s sovoznico Nino Velkavrh Gorenc. "Super dirka, najin dirkalnik Volkswagen Polo je deloval odlično ter na koncu tudi super rezultat!" je bil po prihodu v cilj nadvse zadovoljen Simon, ki se je uspeha na cilju rallyja Velenje veselil skupaj z ekipo.

Doseženi rezultati društvu OPV Šport vlivajo zaupanje ter optimizem pred nadaljevanjem sezone, ki se bo nadaljevalo prvi vikend v juliju z rallyjem Železniki. 

xxx31.5.2017 17:22:45
fakina in mravljeta niste nič omenili banda pokvarjenaki so naredili kak kilometer ali 2
31.5.2017 20:51:20
fakin in denis nista člana opv šport, temveč rentata le avo od opv crs
Lado5.6.2017 18:16:11
Doseženi rezultati društva OPV Šport res vlivajo zaupanje, zato bi bilo lepo, da bi se predsednik kluba g. Tomaž Kavčič kdaj oglasil tudi v ostalih boksih članov OPV. Morda čestital posadki za doseženo odlično drugo mesto. Da bi vsaj na podelitvi pokalov pristopil, saj so ravno tako člani OPV, kot g. Turk. Sprašujem se, ali tak odnos in taka ignoranca nakazujeta na to, da so ostali člani OPV, razen g. Turka seveda, drugorazredni člani ?

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija