Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Aljoša Novak
Nesrečna skala
Aljoša Novak in Matej Čar sta z Mitsubishi Lancerjem EVO IX nastopila na makadamskem reliju San Marino, a morala zaradi tehnične okvare predčasno odstopiti. Na makadam pri naših zahodnih sosedih slovenska posadka spet odhaja septembra.
Uredništvo
20. julij 2017 | 10:49:35

Reli San Marino je še ena izmed dirkaških klasik v italijanski Toskani, kjer ceste peljejo skozi slikovito pokrajino in ponujajo veliko užitkov tako obiskovalcem relija kot tudi dirkačem v tekmovalnih avtomobilih. Med temi sta bila drugič tudi Slovenca Aljoša Novak in Matej Čar, ki sta z Mitsubishi Lancerjem EVO IX zelo uspešno napadla za niju nove dirkaške odseke in lovila korak z italijanskimi tekmeci. Kljub zelo razritim cestam je bilo v ospredju uživanje v dirkalniku, dobra vožnja na makadamski podlagi in doseganje zelo konkurenčnih časov. Žal sta imela Slovenca smolo. Proti koncu prvega tekmovalnega dneva jima je skala prebila cev za dovod goriva v avtomobila. Ostala sta brez goriva in morala z relijem predčasno končati.

"Nad samo dirko sem načeloma zadovoljen. Zame je bila povsem nova, tako da sem se s hitrostnimi preizkušnjami prvič srečal na popisu. Tempo je bil že od začetka soliden. Nekaj težav je bilo na najkrajši HP, za katero sem imel pretrde gume, a so bile zato toliko boljše za ostali HP. V popoldnevu pa je zadeva postala zahtevna, ker so se HP izredno razrile. Nastale so kolesnice, na cesto je prišlo veliko skal in ena izmed njih je poškodovala zadnjo desno roko. Poškodba sicer ni imela večjega vpliva na čase, a skala je poškodovala tudi dovod goriva. Ostala sva brez goriva in parkirala ob cesti. Drugi dan se nismo odločili za nastop, ker točk za CIRT ne bi dobila. Na dirki sem kljub temu izredno užival. Našel sem prave nastavitve, občutek in samozavest v dirkalniku. Veselim se nadaljevanja sezone. Naslednja dirka je v septembru v Umbriji, Il Nido del'Aquila in pa ob koncu septembra Costa Smeralda na Sardiniji," je po prihodu iz San Marina povedal Aljoša Novak.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija