Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Pokal Opel
Novak tretji v Nemčiji
im Novak je konec tedna nastopal na reliju za svetovno prvenstvo v Nemčiji in v svoji kategoriji, pokalu Opel, v nedeljo osvojil tretje mesto. V skupni razvrstitvi tega pokala je bil najprej peti, v nedeljo pa si je privozil še tretje mesto in stopničke.
Uredništvo
21. avgust 2017 | 9:35:29

Novak je s pokalnim dirkalnikom Opel Adam Cup nastopal kar na dveh dirkah, saj je za mednarodni pokal ADAC Opel Rallye Cup nemški reli za svetovno prvenstvo zaradi dolžine (1165 kilometrov, od tega 21 hitrostnih preizkušenj s 309 kilometri) in zahtevnosti štel za kot dva dogodka. Prva dneva sta tako štela za peto dirko, zadnja dva dneva pa za šesto.

"Noro, noro, kaj naj rečem, užival sem na vsakem kilometru te dirke. Zmagal sem na dveh hitrostnih preizkušnjah, druge odpeljal brez napak, brez prebitih gum in samo z eno črno piko, ko sem se uštel pri zaviranju. Reli je bil fantastičen, čeprav smo doživeli tudi dež, ki je s pomočjo dirkalnikov prinesel na ovinke tudi veliko peska in blata. Meni to odgovarja, zato sem res užival," je dogajanje v Nemčiji opisal mladi slovenski dirkač.

Po tem uspehu je napredoval s petega na četrto mesto v trenutni skupni razvrstitvi pokala. V začetku septembra ga čaka še reli Niedersachsen na Spodnjem Saškem, za konec letošnje sezone pa še zaključna dirka 3-Städte Rallye.

Marč21.8.2017 17:16:10
Res dobra dirka s strani naše posadke, osebno ostalih ne poznam, videl sem pa v Adamu r2 Wagnerja in je dobesedno doktorski, tako da če sta se lahko kosala z njim, potem se pogovarjamo o izjemni vožnji. Poklon seveda ne samo vožnji, ampak sposobnosti zagotavljanja sredstev in časa za nastopanje v tako velikem internacionalnem projektu! Bravo!
ms-rt24.8.2017 23:14:35
Bravo, še na rally gorica premagaš Miklavčiča pa si že na tovarniškem sedežu hyundai20..
Rok27.8.2017 17:43:56
ms-rt,če Miklavčiča ni bilo v Nemčiji ni kriv Tim Novak

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija