Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Vladimir Stankovič
Vrnitev v enosedežnik
Izkušeni slovenski dirkač in večkratni prvak Vladimir Stankovič se v sezoni 2018 vrača v kokpit enosedežnika formule 3. Novi generalni pokrovitelj dirkalnega moštva Prokarting je družba T-2. Motorni dobavtelj je Suzuki Slovenija, dobavitelj gum pa trebanjski Bartog.
Uredništvo
10. april 2018 | 9:27:33

Po nekaj letih tekmovanja s športnim prototipom ter po osvojenem naslovu prvaka Slovenije v letu 2017 bo Vladimir Stankovič v tekmovalni sezoni 2018 nastopal na dirkah slovenskega, avstrijskega in evropskega prvenstva z bolidom formule 3. Nova pridobitev dirkalnega moštva T-2 Prokarting je zmogljiv dirklanik, ki ima poleg močnega dvolitrskega motorja tudi napreden aerodinamični paket ter še nekatere tehnične rešitve, ki zagotavljajo vrhunske dosežke na gorskih dirkah.

Stankovič bo v sezoni 2018 poskušal obraniti naslov prvaka Slovenije, medtem ko se bo na posameznih dirkah spogledoval z visokimi uvrstitvami tudi v prvenstvu Evrope.

"Z velikim veseljem se vračam v kokpit enosedežnika! Formula 3 Dallara je vrhunski dirkalnik, s katerim sem že tekmoval v preteklosti in ga dobro poznam, zato pričakujem, da bo obdobje privajanja zelo kratko. Moj novi bolid se odlikuje z majhno težo, zmgoljivim motorjem in izboljšano aerodinamiko, kar zagotavlja odlične rezultate. Še posebej sem ponosen na to, da so se v letošnjem letu našem motvu pridružili eminentni poslovni partnerji kot so družba T-2, Suzuki Slovenija in Bartog. Z njihovo pomčjo bo realizacija mojega tekmovalnega programa mnogo lažja, zastavljeni cilji pa bolj uresničljivi." je povedal Vladimir Stankovič.

Tekmovalna seona 2018 se bo začela že 20. aprila z dirko evropskega gorskega prvenstva v avstrijskem Rechbergu, v blližini Gradca. Dirka bo točkovana tudi za prvenstvo Slovenije. Prvi nastop na domačih tleh v Sloveniji pa bo 17. junija letos na dirki na Gorjance v Novem mestu).

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija