Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Rally Velenje
Avbelj dobil velejnski rally
Na drugem letošnjem rallyju za državno prvenstvo je zmagal Boštjan Avbelj, za katerega je to bil sploh prvi rally.
Uredništvo
25. maj 2019 | 17:16:45

Drugi je bil Madžar Andras Hadik s Fiesto, tretji pa zmagovalec Ajdovščine, prejšnjega rallyja, Rok Turk s Hyundaijem i20. Če se je zdelo, da je Turk v Ajdovščini napovedal pohod še k enemu naslovu, je v Velenju kot strela z jasnega priletel Boštjan Avbelj, ki je do zdaj blestel na krožnih dirkah. Avbelj je že v petek dobil štiri od šestih brzincev in zaostajal za Hadikom za 3,4 sekunde. 

V soboto je Avbelj stvari vzel v svoje roke, prehitel Madžara in do konca prednost povečal na 39 sekund in presenetil vso slovensko dirkaško javnost. Avbelj je dobil 9 od 12 preizkušenj, tri pa so pripadle Hadiku. Po desetih preizkušnjah je Avblja lovil Humar in za njim zaostajal le za 14 sekund, potem pa je na 11. preizkušnji prebil gumo in izgubil tudi drugo mesto, za Avbljem je zaostal 50 sekund. Med deseterico v Velenju najdemo še Peljhana na sedmem mestu, osmi je bil Tim Novak z Adamom R2, deveti pa Fakin s Peugeotom 208 R2. Naslednji rally je na sporedu v začetku junija, Ina Delta, na Hrvaškem.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija