Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   GHD Ilirska Bistrica 2020
Petit dobil Ilirsko Bistrico
Sebastien Petit je dobil tradicionalno gorsko hitrostno dirko v Ilirski Bistrici.
Artur Švarc Andrej Vrh
30. avgust 2020 | 23:18:10

Kljub številnim odpovedim v letošnjem koledarju so se organizatorji vendarle odločili in pod streho spravili še eno bistriško fešto, ki jo je močno zaznamoval dež. Okrnjena zasedba dirkačev je pomenila, da je program obsegal le dva treninga in dve vožnji v nedeljo. Dirka ni štela ne za evropsko, ne za hrvaško prvenstvo, zaradi tega, ker je Hrvaška teden dni prej romala na rdeči seznam. 

Glavni favorit Petit je dobil tako prvo kot drugo vožnjo in s časom 5:05,048 za 4,45 sekunde premagal Italijana Liberja. Tretji je bil najboljši slovenski predstavnik Patrik Zajelšnik. V domačem prvenstvu je bil najhitrejši Bubnič z Lancio, skupno šesti, sedmi pa je bil Janko Čebron z Mitsubishijem EVO IX. Na cilju je bilo 61 dirkačev, sama prireditev pa je zaradi dežja trajala kar 11 ur.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija