Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Rally Velenje
Velenjski rally pripadel Dinklu, Turk drugi
Domača dirkaška scena je svoj prvi rally odpeljala včeraj v Velenju. V slovenskem prvenstvu je novo zmago osvojil Rok Turk, ki letos lovi že peti zaporedni naslov prvaka.
Artur Švarc
30. maj 2021 | 12:07:35

V statistiki sta pred njim le še Aleks Humar s petimi in Darko Peljhan s šestimi naslovi. Turku je zapiske tokrat namesto Blanke bral Vili Ošlaj.

Turk je bil do polovice rallyja tudi vodilni skupno, a z majhno prednostjo, po treh hitrostnih preizkušnjah je vodil za 1,5 sekunde, potem pa je v četrti skupno vodstvo predal Nemcu Dinklu. Turk je potem na zadnji preizkušnji, kjer se je ulil še dež, zaradi tehničnih težav z motorjem proti Dinklu izgubil še 50 sekund, a je uspel obraniti skupno drugo mesto za dve sekundi pred Madžarom Kissom s Polom GTI.

V domači razvrstitvi je bil drugi Peljhan, ki je skupno zaostal za Dinklom 4 minute, tretji pa Mark Škulj (skupno 12.), četrti in peti sta bila Fakin in Premrl. 

Naslednji rally za državno prvenstvo bo v Vipavi zadnji vikend junija. 

riđo28.6.2021 8:50:37
Turk je isti kot Bubnič, če ni konkurence se prijavi in potem je lahko bit državni prvak..... Avbelj mu je lepo pokazal kako in zakaj se gre kar se tiče dirkanja....

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija