Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slo. novice   |   Rally Velenje
Velenjski rally pripadel Dinklu, Turk drugi
Domača dirkaška scena je svoj prvi rally odpeljala včeraj v Velenju. V slovenskem prvenstvu je novo zmago osvojil Rok Turk, ki letos lovi že peti zaporedni naslov prvaka.
Artur Švarc
30. maj 2021 | 12:07:35

V statistiki sta pred njim le še Aleks Humar s petimi in Darko Peljhan s šestimi naslovi. Turku je zapiske tokrat namesto Blanke bral Vili Ošlaj.

Turk je bil do polovice rallyja tudi vodilni skupno, a z majhno prednostjo, po treh hitrostnih preizkušnjah je vodil za 1,5 sekunde, potem pa je v četrti skupno vodstvo predal Nemcu Dinklu. Turk je potem na zadnji preizkušnji, kjer se je ulil še dež, zaradi tehničnih težav z motorjem proti Dinklu izgubil še 50 sekund, a je uspel obraniti skupno drugo mesto za dve sekundi pred Madžarom Kissom s Polom GTI.

V domači razvrstitvi je bil drugi Peljhan, ki je skupno zaostal za Dinklom 4 minute, tretji pa Mark Škulj (skupno 12.), četrti in peti sta bila Fakin in Premrl. 

Naslednji rally za državno prvenstvo bo v Vipavi zadnji vikend junija. 

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija