Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Po SS12
Ogier s polminutno prednostjo
Ogier bo drugi dan rallyja po Jordaniji začel z 31,6 sekunde prednosti. Francoz ni taktiziral, pač pa si je pred jutrišnjim dnem, ko bo vozil prvi, nabral občutnejšo prednost.
Predrag Bonifatović
15. april 2011 | 17:38:55

Čeprav je pometanje v Jordaniji še posebno nehvaležno početje, Ogier verjame, da ima dovolj prednosti, da bo za sabo zadržal tiste, ki mu bodo sledili.

Medtem ko so njegovi glavni konkurenti na drugi preizkušnji Jordan River namerno popustili, je Ogier nadaljeval s tempom in pred Loebom privozil zajetne pol minute. Svetovni prvak je svoj namen ostati zadaj pokazal zelo očtino, saj se je Loeb na začetku preizkušnje ustavil, Latvala, ki je samo 1,5 sekunde za Loebom, pa je čakal do zadnjih metrov brzinca, preden je potrošil nekaj dodatnega časa.

Petter Solberg je s svojim Citroenom prav tako blizu, Norvežan je četrti, 2 sekundi za Latvalo. Za njim so razlike že enormne. Hirvonen je peti in zaostaja za 2 minuti in pol, ob dejstvu, da je bil pometač, je imel Finec težave še s servo volanom na svoji Fiesti.

Raikkonen se je do konca dneva uspel vrniti na šesto mesto, prehitel je Matthewa Wilsona, ki je ostal edini Stobartov voznik, potem ko je popoldne na prvi preikušnji zaradi okvare menjalnika odstopil še Ostberg.

 1. Sebastien Ogier   Citroen     1h32m53.4s
 2. Sebastien Loeb   Citroen       + 31.6s
 3. Jari-Matti Latvala Ford        + 33.1s
 4. Petter Solberg   Solberg Citroen   + 35.3s
 5. Mikko Hirvonen   Ford       + 2m30.9s
 6. Kimi Raikkonen   Ice 1 Citroen   + 2m45.8s
 7. Matthew Wilson   Stobart Ford   + 2m57.8s
 8. Khalid Al Qassimi  Abu Dhabi Ford  + 4m49.7s
 9. Federico Villagra  Munchi's Ford   + 4m54.2s
10. Nasser Al-Attiyah  Barwa Ford    + 5m19.3s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija