Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Po SS20
Ogier za mišjo dlako
Rally po Jordaniji se je končal v prid mladega Francoza, vendar le za rekordni dve desetinki!
Predrag Bonifatović
16. april 2011 | 20:23:17

Ogier je premagal Latvalo za samo dve desetinki, kar je tudi najmanjša razlika v zgodovini WRC. Citroen in Ford sta krenila na predzadnjo preizkušnjo samo pol sekunde narazen, Latvala pa si je privozil minimalno prednost. Ogier je v zadnjem brzincu potem uspel vrniti napad in si privoziti drugo zaporedno zmago. Ogier je tudi edini z dvema zmagama letos. "Neverjeten, neverejeten dan," je povedal Ogier. "Moral sem tiščati kot nor, ker je bil Latvala tako hiter." Ogier je povedel že v petek in za razliko od konkurentov pred zadnjim dnevom ni taktiziral, pač pa si je ustvaril pol minute prednosti, kar sicer ni zadostovalo za obranitev prvega mesta, vendar je na koncu našel sekundo in zmagal, predvsem pa je bil zelo hiter Latvala, ki je pred zadnjim brzincem kot rečeno - vodil.

Ogier je na SS20 uspel osvojiti tudi tri točke za power stage. Moštveni kolega Sebastien Loeb je bil ves dan v borbi za zmago, dokler na zadnjih preizkušnjah ni sprevidel, da bo tudi tretje mesto dovolj. Blizu vrha je bil tudi Solberg, dokler danes zjutraj ni izstrelil s ceste in odstopil. Nočna mora Hirvonenan, ko se je cel petek ubadal s težavami s servo volanom, je Finca pustila daleč zadaj na petem mestu, v soboto pa je uspel zmanjšati razliko in se približati vodilnim. Kimi Raikkonen je bil zelo blizu petemu mestu, potem pa ga je skala na predzadnji preizkušnji poslala na prisilno menjavo kolesa, kar je bilo dovolj, da ga je prehitel Wilson. Raikkonen je vseeno označil Jordanijo kot njegov najboljši rally do zdaj. Sedmo mesto si je privozil Villagra z Munchijevim Fordom, Al Qassimi pa je pripeljal točke še za svoj Abu Dhabi Ford. V S2000 je dominiral Al Attiyah, dokler mu ni danes zjutraj odpovedal motor, kar je na prvo mesto v razredu in 10. skupaj naplavilo Souso.

Preostala Stobartova voznika, Ostberg in Solberg, sta končala kot 13. in 14. po reštartu, med žrtvami Jordanije pa je bil še en Citroenov DS3 z Van Mersteijnom. 

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija