Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Shakedown
Solberg najhitrejši
Na zadnjem testu pred jutrišnjim rallyjem je najboljši čas postavil Petter Solberg.
Predrag Bonifatović
5. maj 2011 | 23:04:44

Solberg je tako potrdil svojo napoved po testiranjih minuli teden v Franciji, da lahko dobi rally na Sardiniji. Norvežan je bil sedem desetink hitrejši od Latvale s Fiesto. "Danes zjutraj je šlo dobro, vesel sem," je povedal Solberg. "Zaupam avtomobilu, naredil sem tudi 150 testnih kilometrov prejšnji teden in spremenili smo nekaj stvari."

Solbergova edina težava so bile gume, saj je na testu kar nekajkrat snelo pnevmatiko s platišča. Solberg je težavo pripisal okvarjenemu platišču, ki je sicer od istega proizvajalca kot pri tovarniški ekipi, vendar ne enako. Ko so zamenjali vrsto koles, so težave izginile. "Potrebujem točke, moram dobiti nekaj rallyjev," je dodal Norvežan.

A vse oči so ta vikend uprte v dva tovarniška Minija, ki doživljata svoj ognjeni krst. Kris Meeke je bil hitrejši od Danija Sorda: "Nisem gledal časov, saj shakedown ni namenjen preganjanju. Tu si ne moreš graditi zaupanja ali česa podobnega. Podlaga je bila groba, če te odnese, bi lahko zadel skalo velikosti kombija," je povedal Meeke. "Na to sem čakal vso svojo kariero, zato zdaj ne bom zmrznil. Ko zaprem vrata in si nadanem čelado, sem v pisarni. To je še en rally, imam svojo službo."

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija