Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Argentina
Neuville Evansu preprečil prvo zmago
Elfyn Evans bo na svojo prvo zmago moral še malo počakati, čeprav mu je sprva dobro kazalo.
Uredništvo
30. april 2017 | 18:52:10

V  zadnjo preizkušnjo je šel Evans le še z 0,6 sekunde prednosti, potem ko je v petek in soboto lepo dominiral, vse dokler včeraj popoldne ni začel izgubljati prednosti zaradi težav z gumami in difuzorjem.

V petek sta mu za vrat najbolj dihala Mekke (ki se je potem učil leteti) in Sordo (ki je na Hyundaju polomil volanski mehanizem), a je Evans soboto zjutraj štartal z minutno prednostjo. A dve prebiti gumi, difuzor, zavore, vse te male težavice so pomenile, da je imel pred nedeljo le še 11 sekund prednosti pred Neuvillom.

V powerstage je Evans zapeljal z 2,5 sekunde, a je na prvem prehodu že izgubil dobro sekundo in na koncu za Neuvillom zaostal še za dodatnih 1,3 sekunde, kar je bilo dovolj za enega najtesnejših porazov v zgodovini WRC. Neuville je tako zmagal že drugič zapored, v Argentini je osvojil vseh 28 možnih točk in zdaj pred Ogierjem v prvenstvu vodi 18 točk. 

Dež30.4.2017 22:00:23
V zadnji stavek se vam je prikradel en velik lapsus.
partymaker1.5.2017 8:03:26
Pa ne sam ena napaka. Lani je zmagal Paddon, Neuville je osvojil na tem rallyu 30 točk, Ogier pa vodi v prvenstvu za 18 točk ...

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija