Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Neuville z zmago že diha za ovratnik vodilnemu Ogierju
Na razmočenem poljskem rallyju je zmago zabeležil Hyundaijev voznik Thierry Neuville, njegov moštveni kolega Paddon pa je zasedel drugo mesto, kar je za Hyundai pomenilo sanjski konec tedna.
Uredništvo
2. julij 2017 | 18:39:10

Izjemno zahteven rally na Poljskem je tokrat krojil močan dež, ki je ceste v oklici Mikolajkija spremenil v blatne drsalnice in le redki dirkači so se izognili večjim težavam, številni pa so dirko končali predčasno zaradi trčenj, prevračanj ali tehničnih okvar. Najbolj bridko je bilo dogajanje zadnji dan za Estonca Otta Tänaka. Potem ko je na prejšnji dirki na Sardiniji prvič v karieri zmagal na najvišji ravni, je bil zelo resno v igri za še eno zmago. Toda vse se je spremenilo na današnji drugi hitrostni preizkušnji. Estonec je naredil napako, se zaletel v drevo in nato sicer še prišel do cilja, toda dirkalnik je bil preveč poškodovan, da bi lahko dirko nadaljeval in razočaran je moral odstopiti.

"Na edinem gozdnatem mestu v preizkušnji me je zaneslo. Z zadnjim delom sem zadel jarek, sprednji del pa je nato odneslo v drevo. To je to, če želiš zmagati, moraš pač veliko tvegati," je dejal Tänak.

Neuville je imel tako odprto pot do zmage, moral je le paziti, da ne bi naredil kakšne podobne napake. Konec dirke so pozorno spremljali tudi pri Hyundaiju, saj se je obetal velik moštveni uspeh s prvim, drugim in četrtim mestom. Med dirkalnike korejskega proizvajalca se je vrinil le svetovni prvak Ogier, ki je do danes sicer vozil v senci bolj uspešnega moštvenega sotekmovalca Tänaka, nato pa po njegovem odstopu napredoval na tretje mesto. Preostali dirkači do konca niso delali napak, na zadnji preizkušnji, "power stageu", ki prinaša dodatne točke, pa zmagovalec ni preveč tvegal. Bil je šele peti, a je bilo tudi to več kot dovolj za prepričljivo zmago. Zadnjo preizkušnjo je sicer dobil sobotni osmoljenec Finec Jari-Matti Latvala, ki ga je, ko je bil tretji, na cedilu pustila tehnika v Toyoti, danes pa je dobil pet točk za zmago v tej posebni preizkušnji, kjer je v vse močnejšem dežju za nekaj sekund ugnal Ogierja. Tretje mesto je pred še enim Hyunadijevim voznikom Špancem Danijem Sordom zasedel Ogier (+ 2:20): "Vesel sem, da je konec. Ne bom rekel, da sem zasluženo na stopničkah, a tako pač je v reliju in stvari moraš vzeti takšne, kot so. Žal mi je za Otta, bil je odličen, super hiter in škoda, da se je končalo, kot se je."

V skupnem seštevku je prvi Ogier, ki ima 160 točk, današnji zmagovalec Neuville je na drugem mestu pri 149, tretji pa je Latvala s 112 točkami. Sezona se bo po krajšem poletnem premoru nadaljevala z eno od klasik v koledarju, relijem po Finski konec julija.

1 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Motorsport Hyundai 2h40m46.1s
2 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Motorsport Hyundai 1m23.9s
3 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport World Rally Team Ford 2m20.8s
4 Dani Sordo, M.Marti Hyundai Motorsport Hyundai 2m47.4s
5 Stephane Lefebvre, G.Moreau Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 3m11.8s
6 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport World Rally Team Ford 3m16.8s
7 Mads Ostberg, O.Floene M-Sport World Rally Team Ford 3m39.6s
8 Elfyn Evans, D.Barritt M-Sport World Rally Team Ford 4m39.1s
9 Andreas Mikkelsen, A.Jager Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 4m43.5s
10 Juho Hanninen, K.Lindstrom Toyota Gazoo Racing WRC Toyota 4m53.7s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija