Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Finska
Tänak najhitreje začel na Finskem
Dirkači v svetovnem prvenstvu v reliju so po krajšem poletnem premoru danes nadaljevali sezono na Finskem. Tamkajšnji reli, ki velja za elitno preizkušnjo v koledarju SP, so začeli s superspecialom v mestnem središču Jyväskyläja, dobil pa ga je Estonec Ott Tänak (Ford).
Uredništvo
28. julij 2017 | 8:22:41

Za uvod v enega najtežjih in najbolj zahtevnih relijev na svetu so se dirkači danes pomerili na hitrostni preizkušnji Harju, ki poteka po mestnem središču Jyväskyläja, zaradi svoje kratkosti (2,3 km) pa seveda še ne odloča o ničemer.

Najhitrejši je bil drugi Fordov voznik Tänak, ki je prehitel dirkača v boju za skupno zmago; drugi je bil Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) z 1,1 sekunde, tretji pa Francoz Sebastien Ogier (Ford) z 1,5 sekunde zaostanka. Četrti je bil Irec Craig Breen (Citroen), peti pa domači adut Jari-Matti Latvala (Toyota).

Po današnjem prvem dnevu, ki je namenjen predvsem gledalcem, se bo reli dodobra razvnel že v petek, takrat bo namreč na sporedu kar 12 od skupno 25 hitrostnih preizkušenj relija po Finski. Skupno bodo morali dirkači v 16 urah prevoziti 145 km, kar je najdaljša etapa v letošnji sezoni.

Po prvih osmih relijih v SP vodi Ogier s 160 točkami, Neuville jih ima 149, tretji Latvala 112, četrti pa je Tänak s 108.

 1. Ott Tänak/Martin Järveoja (Est/Ford Fiesta)    1:44,1
 2. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20) + 1,1
 3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Ford Fiesta)  1,5
 4. Craig Breen/Scott Martin (Irs/VBr/Citroen C3)     1,6
 5. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) 2,2
 6. Hayden Paddon/Seb Marshall (NZl/VBr/Hyundai i20)   2,5
 7. Juho Hänninen/Kaj Lindström (Fin/Toyota Yaris)    2,7
 8. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Citroen C3)      3,0

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija