Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   Dakar 2018 - 5. etapa
Konec za Loeba
Bort in Peterhansel sta zmagovalca pete etape Dakarja, ki je merila 770 km. Peterhansel še vedno vodi v skupnem seštevku med avtomobilisti, Adrien van Beveren pa je skupno novi prvi med motociklisti.
Uredništvo
10. januar 2018 | 20:32:11

Barreda je s Hondo 264 kilometrov hitrostne preizkušnje premagal v času 3:19:42 ure in za več kot 10 minut prehitel Avstrijca Matthiasa Walknerja ter za več kot 12 Argentinca Kevina Benavidesa. V skupnem seštevku vodi van Beveren pred Benavidesom in Walknerjem.

Med avtomobilisti je Peterhansel s Peugeotom v etapi za slabih pet minut prehitel Nizozemca Bernharda Ten Brinkeja na drugem ter za slabih 13 minut Južnoafričana Giniela De Villiersa.

Skupno ima Peterhansel več kot 31 minut prednosti pred Špancem Carlosom Sainzem.

Dakar pa je že končal Francoz Sebastien Loeb, ki je moral reli predčasno končati zaradi poškodbe hrbta njegovega sovoznika Daniela Elene. To je utrpel, ko sta se znašla pesku, iz ene od lukenj sta prišla po skoraj treh urah in ob pomoči tovornjaka. Loeb je bil sicer pred današnjo etapo na drugem mestu v skupnem seštevku.

Slabo jo je odnesel tudi Britanec Sam Sunderland, ki je pred današnjo etapo vodil med motociklisti. Ob koncu etape so ga po padcu s trase etape morali odpeljati s helikopterjem, tožil je nad bolečinami v hrbtu.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija