Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   Rally po Švedski
Neuville zmagal in prevzel vodstvo
Thierry Neuville je dominantno dobil drugi letošnji rally po Švedski pred Craigom Breenom, ki je dosegel uspeh kariere.
Uredništvo
18. februar 2018 | 16:51:51

Oba iz ospredja sta lansko Švedsko zaključila slabo – Neuville z nesrečo, Breen pa z okvaro.

Letos je imel Neuville stvari pod kontrolo od prve preizkušnje v petek, le ob vrtenju v soboto zjutraj je svojo zmago rahlo postavil pod vprašaj, ko se mu je Breen približal, danes pa je s pametno vožnjo zmagal s prednostjo dobrih 20 sekund. Breen je z drugim mestom izboljšal svojo najboljšo uvrstitev izpred dveh let na Finskem.

Zadnjo stopničko je osvojil Mikkelsen, ki se je zavrtel na istem mestu kot Neuville in s tem Breenu prepustil drugo mesto.

Tretji Hyundai s Paddonom je bil večino rallyja na četrtem mestu, a je moral priznati premoč Lappiju s Toyoto, ki je danes odpeljal odlično. Lappi je bil kandidat za stopničke že v petek, a je napravil večjo napako in se do konca rallyja prebil na četrto mesto, pri čemer mu je na koncu na powerstageu z izletom v sneg pomagal tudi Paddon. Lappi je dobil tudi powerstage in dobil še pet točk za to zmago. Paddon je na koncu uspel zadržati peto mesto pred Ostbergom.

Ta je debitiral s C3 in večino časa vozil med prvo peterico, a ni uspel najti pravih nastavitev in je počasi zdrsel na šesto mesto. Teževe z nastavitvami je imel tudi Latvala, ki je bil daleč od lanske zmage, v petek mu je nagajala še sprednja polos in tako je končal kot sedmi. Najboljši Ford je bil na osmem mestu s Suninenom za volanom, medtem ko sta Tanak s Toyoto in Ogier z drugim Fordom kasirala vse težave »pluženja snega« na progi.

Ogier je bil na powerstageu drugi in osvojil štiri točke, a je zaradi kazni, ker ni štartal po vrsti kot bi moral, padel iz deseterice in deseto mesto prepustil Evansu.

1 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2h52m13.1s
2 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 19.8s
3 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 28.3s
4 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 45.8s
5 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 54.4s
6 Mads Ostberg, T.Eriksen Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1m15.3s
7 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2m04.9s
8 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport Ford WRT Ford 2m52.2s
9 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 3m44.4s
10 Elfyn Evans, D.Barritt M-Sport Ford WRT Ford 5m27.4s
Dež18.2.2018 22:04:08
Sicer zanimiv rally, čeprav malo kontraverzen, zaradi obupnih in nepoštenih pogojev prvih štartnih številk. Evans je zaradi zamude v zadnjo ČK dobil še 4.20 minute pribitka, zato je na 10. mestu verjetno Ogier.
tecnez18.2.2018 22:05:35
Ogier je bil v koncni razvrstitvi na 10. mestu, saj je Evans dobil pribitek 4min 20sek in padel na 12. mesto. 11. mesto je zasedel Katsuta s fiesto R5.
Tecnez20.2.2018 8:09:10
Prosil bi, da se napise tocne koncne uvrstitve in se ne zavaja javnosti. Ze res, da je v startu kazalo da bodo to koncne uvrstitve, vendar je prislo do sprememb, katere bi morale biti tu napisane.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija