Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   Rally po Mehiki
Ogier zmagal in prevzel vodstvo v prvenstvu
Ogier je na tretjem rallyju sezone z doimantno zmago pred Sordom in Meekom ponovno prevzel vodstvo v skupnem točkovanju.
Uredništvo
11. marec 2018 | 21:27:59

Kljub temu, da je tako v petek kot soboto vozil kot drugi, je voznik M-Sporta dobil kar nekaj brzincev in se držal vrha, kjer so se izmenjevali Sordo, Meeke in Loeb.

Sordo je dobil dve petkovi preizkušnji in petek končal na vrhu, potem pa je Loeb, ki je vozil prvi WRC po Monte Carlu 2015, z dvema zmagama na jutranjih brzincih prevzel skupno vodstvo. Tako Sordo kot Loeb sta v soboto kasirala predrto sprednjo levo gumo, kar je omogočilo Ogierju, da se zavrti na vrh.

Od tam naprej je bila nedelja le še formalnost. Sordo je dobil štiri brzince in povečal prednost pred Meekom, ki se je kar trikrat zavrtel in potem na SS20 še prevrnil.

Po dobljenem prvem dnevu je Sordo v soboto dopoldne izgubil vodstvo ob tveganju z mehkejšimi gumami. Na sloviti Guanajuatito 2 (SS14) je bil spet hitrejši od Loeba, potem pa je zadel skalo in izgubil 20 sekund. Podobno se je potem zgodilo še Loebu, ki je izgubil dve minuti in pol, ko sta z Eleno morala zamejati gumo.

Meeke, lanski zmagovalec Mehike, bi bil bližje Ogierju, če se ne bi zavrtel na SS7 in SS8, na slednji na tako ozkem delu ceste, da je moral nekaj časa peljati v nasprotno smer, da je lahko obrnil avto. Po ponovnih težavah, ko se je na SS20 Meeke prevrnil na bok, je Severni Irec izgubil še 45 sekund in padel za Sorda.

Za vse ostale Hyundaijevce je bilo kar pestro – Neuville, ki je dobil Švedsko, je v petek doživel težave z bencinsko pumpo, potem mu je na SS8 odpovedal še servo volan, vse skupaj z bencinsko pumpo pa se je ponovilo še v soboto zjutraj. Moštveni kolega Mikkelsen je bil praktično nepopazen in splet okoliščin ga je pripeljal na četrto mesto pred Loeba, medtem ko je bil Neuville šesti.

Toyota se je cel vikend borila s pregrevanjem motorja na visoki nadmorski višini, kar je Tanaka, Latvalo in Lappija stalo konkurenčnosti.

Lappi je doživel nesrečo pri zelo nizki hitrosti na SS7, Latvali je odpovedal alternator pred začetkom SS9, Tanak pa v soboto sicer jurišal proti vrhu, potem pa je na SS11 odpovedal turbo polnilnik.

Estonec se je vrnil v nedeljo in kljub zaostanku, zapovrh še z namerno zamudo na kontrolo, dobil Power Stage in pet točk.

Dež12.3.2018 14:32:03
WRC prvenstva, kjer bi bilo na vsakem rallyju 10 kandidatov za zmago, iz šririh tovarniških ekip, še ni bilo in vprašanje je, če bo še kdaj. Izjemni avtomobili, vozniki in prvenstvo.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija