Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   Rally po Franciji
Ogier za malico
Sebastien Ogier je dobil tudi tretji letošnji rally na Korziki. Svetovni prvak je večino dela opravil že na začetku.
Uredništvo
8. april 2018 | 22:16:28

Prvi asfaltni dvoboj med obema Sebastienoma na Korziki je napovedoval poslastico. Aktualni svetovni prvak je svojega legendarnega prvaka na prvi preizkušnji pustil zadaj le za 9,7 sekunde, dokler že na drugi Loeb v desnem ovinku ni pripeljal prehitro in končal na robu jarka, potem pa po reševanju gledalcev zdršnil še globlje in tako je Loebu ostala le še zabava brez resnih možnosti v soboto in nedeljo.

Ogier je v petek dobil prve štiri brzince in potem do konca le še nadzoroval dogajanje, pred Tanakom je imel 36,1 sekunde prednosti. Vsi ostali so se lahko borili le za drugo mesto, kvartet tistih, ki so upali na uspeh pa se je hitro krčil, Meeke je zletel s ceste po nesporazumu s sovoznikom, Lappi s Toyoto je na predzadnji preizkušnji prebil gumo in zdrsnil na šesto mesto, obliž na rano za mladega Finca je bila zmaga na Power Stageu. Tu se je končala tudi Neuvillova zgodba, ki je zaradi težav z motorjem izgubil kar 26 sekund in tako tik pred koncem Tanaku prepustil drugo mesto.

V prvenstvu ima zdaj Ogier 84 točk, drugi je Neuville s 67, tretji Tanak jih ima 45.

zwaw8.4.2018 23:19:08
Čestitke zmagovalcu.. zasluženo.. Tukaj se vidi kdo je trenutno najboljši dirkač... Neuville, kateri je 1- izzivalec je krebko pod svojo formo kakšno je imel lansko leto...
Poznavalec11.4.2018 21:39:02
Kaže da Ogier letos ne bo imel veliko dela s konkurenco...je pa tudi Fordov dirkalnik na višjem nivoju kot lani...poraz Citroena na domačih tleh...Toyota po Mehiški katastrofi močno izboljšala vtis:)
The Stig11.4.2018 22:01:54
Če je verjeti po videnem, bo letošnja sezona veliko lažja za Ogierja in Ingrassio. Ogier se odlično počuti v avtu, avto je narejen po njegovem okusu, Fordova pomoč v "know-howu" že daje rezultate, Wilson pravi, da ima na mizi še veliko tehničnih izboljšav, ki bodo po potrebi kmalu v avtu, imajo ubogljivega viznika Nb.2 (Evans).... Konkurenca je imela svojih pet minut slave lansko sezono, ko se je Ogier še lovil z novim avtom; tega niso znali izkoristiti....pri vozniku takega kalibra kot je Ogier pa druge šanse ni več.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija